Βορίδης στον Realfm: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών – Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Αχτσιόγλου

“Η πρώτη εικόνα από το άνοιγμα της εστίασης ήταν θετική, το επόμενο βήμα είναι η διεύρυνση του ωραρίου και νομίζω ότι το έχουν στο μυαλό τους. Υπάρχουν ακόμα μια σειρά δραστηριοτήτων που είναι κλειστές και πρέπει να ανοίξουν σταδιακά όπως κυρίως οι κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, αίθουσες μουσικής. Από ότι καταλαβαίνω στις 15 Μαΐου ο προσανατολισμός είναι ότι ανοίγει η χώρα και υποδέχεται τον τουρισμό. Εκεί θα υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις υγειονομικές. Τα σχολεία άνοιξαν, άρα είμαστε σε μια φάση που σταδιακά και προσεκτικά προχωράμε” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Η εκτίμηση είναι ότι θα είναι καλύτερα από το περσινό καλοκαίρι, επομένως όλοι περιμένουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι” τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο απάντησε ότι “Έχει απαντηθεί. Δεν υπάρχουν εκλογές και επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι και πολιτικά λογικό”.

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο είπε ότι “κανείς, παρότι υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο που περιορίζει πάρα πολλά δικαιώματα, περιόριζε και το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι και του συνέρχεσθαι, αυτό από την αντιπολίτευση δεν τηρήθηκε και ίσα ίσα υπάρχει παρακίνηση, χωρίς η κυβέρνηση να έχει εφαρμόσει τουλάχιστον σε κατασταλτικό επίπεδο τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί. Έχουμε φτιάξει ορισμένους κανόνες, που όμως η αντιπολίτευση με δική της ευθύνη γιατί ο κ. Τσίπρας ανέλαβε το ρίσκο, είπε να παραβιαστούν. Άρα δεν εμπόδισε κανείς τις διαδηλώσεις και γίνονται. Απλώς δεν έχουν συμμετοχή οι διαδηλώσεις. Δεν έχουν συμμετοχή γιατί κατά τη γνώμη μου έχει οικοδομηθεί μια ισχυρή δυσπιστία απέναντι σε αυτά που καταλαβαίνει η αντιπολίτευση και ορισμένα συνδικάτα και σε αυτά που καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι. Όταν για το 8ωρο αυτό που λέμε σε έναν εργαζόμενο είναι ότι του δίνεται η δυνατότητα ο ίδιος να επιλέξει να κάνει κάποιες ώρες παραπάνω την ημέρα, να κάνει το 8ωρο 10ωρο, αλλά όμως να δουλέψει πχ 4 ημέρες την εβδομάδα, με δική του επιλογή, αυτό είναι καλό για τον εργαζόμενο γιατί του δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσει όπως θέλει αυτός τη ζωή του, του δίνει περισσότερες επιλογές”.

“Στην πράξη αυτό που δαιμονοποιεί σήμερα η Αριστερά, θα φανεί για μια ακόμη φορά ότι είναι μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους εργαζομένους. Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι ορισμένες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν και αναδεικνύουν την εσωτερική του ταυτότητα και την πραγματική του φύση. Ο κ. Τζανακόπουλος μας είπε για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που δεν συμμορφώνονται με τις αντιλήψεις που έχει” ανέφερε. “Εδώ αποκαλύπτεται κυρίως το πώς αντιλαμβάνονται τον μηχανισμό της εξουσίας. Η κ. Αχτσιόγλου είπε κάτι επίσης συγκλονιστικό, ότι δημιουργήθηκαν ρωγμές εξαιτίας της πανδημίας που πρέπει η Αριστερά να τις αξιοποιήσει γιατί η Αριστερά κατ’εξοχήν μπορεί και πρέπει να αξιοποιεί περιόδους μη κανονικότητας, περιόδους κρίσεων.” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ