Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση – Τι δήλωσε ο Γεωργιάδης στον Realfm 97,8

“Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της εστίασης είναι ότι κατά βάση οι επιχειρήσεις που είχαν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο άνοιξαν όλες. Είναι κλειστές αυτές που είναι σε εσωτερικό χώρο” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Realfm 97,8.

“Φτιάξαμε την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ για να ανοίξουν. Το μέτρο έχει λειτουργήσει και το βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού. Είμαστε έτοιμοι και η πλατφόρμα και όλα. Θα μπορούσαμε ακόμη και σήμερα να την ανεβάσουμε στον αέρα, εκκρεμεί η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Μεγάλο Σάββατο στείλαμε την τελική μας αίτηση και αναμένουμε από μέρα σε μέρα την έγκριση. Μόλις έρθει η έγκριση από Βρυξέλλες, την ίδια ημέρα θα ανοίξουμε την πλατφόρμα” σημείωσε.

“Είμαι αισιόδοξος για την επίδοση της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα” τόνισε. “Δεν θα ανοίξουν όλα στις 15 Μαΐου. Θα ανοίξουν κάποιες επιπλέον βέβαια δραστηριότητες, αλλά δεν μπορώ να πω ξεχωριστά, πρέπει να είναι όλα συμφωνημένα με την επιτροπή. Είναι βέβαιο ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών, η συμμετοχή της νέας γενιάς είναι εξαιρετική, δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στους νέους, που έδειξαν ότι εμπιστεύονται την επιστήμη και θέλουν να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Χθες κάναμε 108.000 εμβολιασμούς Κάποτε ο κ. Τσίπρας, τον Ιανουάριο είχε πει ότι είναι αδύνατο να επιτύχουμε τους 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ