• Γιώργος Πατούλης: Για τη Μαρίνα νιώθω αγάπη και τρυφερότητα

  8:01 πμ, Πέμπτη 08 Απρ 2021 8:01 πμ, Πέμπτη 08 Απρ 2021

  Για τον θάνατο της μητέρας του και την κρίση στον γάμο του με τη Μαρίνα Πατούλη μιλά ο Γιώργος Πατούλης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο Περιφερειάρχης Αττικής όταν ερωτάται αν ο θάνατος της μητέρας του σχετίζεται με το διαζύγιό του, απάντησε ότι "αγγίζετε νωπές και ευαίσθητες χορδές για τις οποίες σε αυτή τη φάση δεν θα ήθελα να μιλήσω. Οποιαδήποτε απάντησή μου μπορεί να έχει κακή μετάφραση. Μπορεί να σχετίζονται κι άλλα τα οποία είχαν συσσωρευτεί". Ο ίδιος προσθέτει ότι "η μητέρα είναι για μένα μια ηρωίδα, η οποία δεν είχε στον ήλιο μοίρα και θυσίασε τη ζωή της για να μας μεγαλώσει και να μας σπουδάσει. Ήταν δίπλα μου πάντα πολύ διακριτική- και στον γάμο μου. Ίσως εξαιτίας αυτής της διακριτικότητας να μην ήμασταν τόσο κοντά στην έγγαμη ζωή μου. Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν θα ήθελα να τις δημοσιοποιήσω. Για τη Μαρίνα νιώθω αγάπη και τρυφερότητα. Είναι η μητέρα του παιδιού μας".

  Σε ερώτηση για το εάν ο ιδιωτικός βίος ενός πολιτικού είναι δημόσιος βίος, ο κ. Πατούλης είπε ότι "είναι η δύσκολη πλευρά ενός δημόσιου προσώπου. Προσπαθώ να διαφυλάξω τα προσωπικά μου διότι σχετίζονται με την ψυχοσύνθεση ενός εφήβου, όπως είναι ο γιος μας Αλέξανδρος. Οι γονείς του πήραν μια απόφαση και αυτή η απόφαση δεν πρέπει να τον σημαδέψει. Είναι ένα καλό και έξυπνο παιδί, που ελπίζω να είναι αύριο κι ένας καλός και χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία". Ο Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε και στο εάν θεωρεί ότι έγινε εκμετάλλευση της δημοσιότητας του διαζυγίου. Όπως είπε "είναι σίγουρο ότι θέματα της προσωπικής ζωής ενός δημόσιου προσώπου προσφέρουν "κλειδαρότρυπα". Πίσω από αυτό μπορεί ο καθένας να βλέπει τον εαυτό του".

  Μαρίνα Πατούλη: Όταν έλαβα το εξώδικο, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου - Με εξέπληξε η βία της σιωπής

  Στην τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει η Μαρίνα Πατούλη στην "ΟΝ ΤΙΜΕ", μετά την περιπέτεια με την υγεία της και τη νοσηλεία της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, είχε αναφερθεί στον Γιώργο Πατούλη, τις φήμες ότι ζητάει χρήματα για το διαζύγιο και για το πώς είναι η κατάστασή της πλέον. Σε ερώτηση σχετικά με το πώς αισθάνθηκε όταν έλαβε το εξώδικο, η κα Πατούλη απάντησε ότι "με συγκλόνισε το εξώδικο το οποίο μου έστειλε. Εγώ έκανα μια δημόσια έκκληση για να μπορέσει να σπάσει τη σιωπή του και να μπορέσουμε να συνομιλήσουμε. Όταν έλαβα το εξώδικο, ένιωσα ότι πραγματικά έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Σκέφτηκα "μα είναι δυνατόν"; Δεν μπορεί κάποιος να σου απαγορεύει να μιλάς, είναι λογοκρισία. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα και να μιλάει και να εκφράζει το πρόβλημά της".

  Σχετικά με το εάν θα δεχτεί τον Γιώργο Πατούλη πίσω αν επιστρέψει, είπε ότι "δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Θέλω πλέον να σταθώ στα πόδια μου, να στηρίξω το παιδί μου, που και αυτό υφίσταται πίεση από όλο αυτό. Δεν μπορώ να απαντήσω. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να δίνουμε εξιτήριο σε καθετί που μας πληγώνει".

  Στις φήμες ότι έχει σκοπό να ζητήσει χρήματα, η Μαρίνα Πατούλη λέει "δεν ζητώ απολύτως τίποτα. Ζητώ μόνο την ηθική δικαίωσή μου" και διευκρινίζει ότι "θέλω να βρω την ισορροπία να προχωρήσω σε όσα κάνω. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα, ούτε να εξαγορασθώ με κάτι. Εγώ ήμουν πάντα αυθεντικός και αληθινός άνθρωπος. 35 χρόνια ζωής τα αφιέρωσα σε έναν άνθρωπο και δεν μετανιώνω γι'αυτό. Σίγουρα δεν θα τα εξαργυρώσω. Θέλω την ψυχική μου ηρεμία, την υγεία μου, το παιδί μου να προοδεύσει, να είναι καλά και τίποτε άλλο".

  Για τα όσα ακούγονται για τρίτα πρόσωπα, η Μαρίνα Πατούλη είπε ότι "δεν βλέπω ούτε τρίτα, ούτε τέταρτα , ούτε πέμπτα πρόσωπα. Για μένα πάντα η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Γι' αυτό ως γυναίκα και μητέρα έχω αποδείξει εμπράκτως ότι στήριζα την οικογένειά μου με όλους τους τρόπους. Και πολιτικά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι γιατί θεωρώ ότι όταν έχεις κάνει μια οικογένεια, που είναι συνειδητή επιλογή σου, θα πρέπει τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιοι κύκλοι να είσαι εκεί, δίπλα. Αυτό που συνέβη με τον Γιώργο με ξάφνιασε". Όπως είπε η ίδια "ας προχωρήσει τη ζωή του και να είναι ευτυχισμένος. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, θέλεις να είναι και αυτός καλά. Αν βρήκε κάποιον άλλον άνθρωπο, αυτό είναι δικαίωμά του. Εγώ απλώς απαιτώ σεβασμό για όλα αυτά τα χρόνια και αγάπη ως άνθρωπος, την οποία πάντως δεν την εισέπραξα έως σήμερα".

  Σε ερώτηση σχετικά με το ότι εδώ και καιρό ακουγόταν ότι χώριζαν, η Μαρίνα Πατούλη είπε ότι "εγώ προσωπικά δεν είχα αντιληφθεί ότι ο Γιώργος ήθελε να χωρίσει, ούτε εγώ είχα πει ότι θέλω διαζύγιο. Δεν ζήτησα ποτέ διαζύγιο, ούτε μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον άνθρωπο αυτόν. Το να περνούν κρίση οι γάμοι και οι σχέσεις συμβαίνει. Όμως, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και γονείς. Όλα μπορούν να λυθούν με έναν καλό διάλογο. Κανένας δεν μπορεί να κρατήσει κάποιον δίπλα του με το ζόρι. Όμως, μπορεί να είναι δίπλα σου ως άνθρωπος, ως πατέρας του παιδιού. Με τον διάλογο και την καλή συνεννόηση όλα λύνονται. Αυτό εμένα που με εξέπληξε ήταν η βία της σιωπής, 2,5 μήνες από την αποχώρηση από το σπίτι και δεν ήξερα ούτε πού μένει. Ούτε επικοινωνούσαμε, ούτε τηλεφωνικά, ούτε είχα κάποια εικόνα και αυτό με συνέτριψε".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα