Μητσοτάκης για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκφοβίζει κανέναν, αλλά ούτε φοβάται και κανέναν

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο άνδρες έκαναν κοινές δηλώσεις.

«Είναι άριστη η συνεργασία των κυβερνήσεων μας στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ. Συζητήσαμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό» τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Επιμείναμε στην ανάγκη να συμμετέχει και η Ε.Ε., να μετατραπεί σε 5 συν ένα» συμπλήρωσε και επισήμανε πως «συνολικά η Ένωση οφείλει να επιμείνει στην αξιόπιστη εφαρμογή της πολιτικής της διττής προσέγγισης απέναντι στην Τουρκία. Χαιρετίσαμε την έκθεση Μπορέλ, επισημάναμε την ανάγκη τα συμπεράσματα να κινούνται στο ίδιο πνεύμα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως: «Στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο η Τουρκία έχει αποσύρει τα ερευνητικά της πλοία. Το γεγονός αυτό δεν είναι ασήμαντο, απομένει να δούμε εάν θα έχει διάρκεια. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να αποδείξει εάν είναι ειλικρινής προσέγγιση ή παραπλανητικός ελιγμός. Αν θα ακολουθήσει τον δρόμο του διεθνούς δικαίου ή εάν ακολουθήσει την παραβατικότητα. Αυτή η επιλογή θα έχει συνέπειες». «Η Ελλάδα δεν εκφοβίζει κανένα ούτε φοβάται κανέναν» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών είναι εκτός πλαισίου της ΕΕ» συνέχισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Κοινή μας είναι η θέση για την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και απομάκρυνση των κατοχικών δυνάμεων».

«Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιθυμούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας χωρίς προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες. Η Αθήνα παραμένει ανοιχτή χωρίς να είναι αφελής», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ