Η σκληρή απάντηση της Αθήνας στα περί τουρκικού σχεδίου κατάληψης 131 ελληνικών νησιών: “Σημαίνει ολοκληρωτικό πόλεμο”

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σκληρή απάντηση από στρατιωτικές πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr, για τουρκικό σχέδιο εισβολής σε 131 ελληνικά νησιά και νησίδες, που αποκάλυψε η αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Nordic Monitor και ο αυτοεξόριστος Τούρκος Δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές «η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου πρακτικά σημαίνει ολοκληρωτικό πόλεμο κι έτσι αντιμετωπίζεται».

Η απάντηση είναι ωμή και σκληρή και δείχνει τις προθέσεις της Αθήνας, η οποία όχι μόνο σηκώνει το γάντι, αλλά μιλά για ολοκληρωτική ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία, κάτι που ξεφεύγει πολύ από τον εφιάλτη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων της σημειακής κρίσης.

Και το λέμε αυτό διότι ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε δείξει απροκάλυπτα τις προθέσεις τις ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,

αναλύοντας διάφορα σενάρια, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους τον περασμένο Ιούνιο. Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να έχει συνάντηση ή να μιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του: «Αυτό που έγινε στον Έβρο δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο να πω κάτι με τον Τούρκο ομόλογό μου. Μετά την Έβρο ήρθαν οι υπερπτήσεις. Το να περάσεις, όμως, για λίγο με ένα αεροπλάνο από κάπου, για κάποια δευτερόλεπτα, δεν δημιουργεί κάποιο κεκτημένο. Δεν είναι κατάληψη εδάφους. Το λέω ξεκάθαρα: εάν πατήσει το πόδι του κάπου πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα δούμε ποιος ήταν».

Και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνέχισε την σκληρή του δήλωση: «Όταν προκληθεί ατύχημα στην περιοχή, αυτό θα γίνει από υπαιτιότητα της Τουρκίας. Από εκεί και πέρα θα δούμε ποιος θα προσγειωθεί, πού θα προσγειωθεί και πώς θα προσγειωθεί. Εάν χάσουμε δικό μας σε ατύχημα δεν θα γυρίσουν όλοι πίσω».

Μάλιστα, για το ενδεχόμενο σημειακής κρίσης, ο Στρατηγός Φλώρος είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει, όμως, σημειακή κρίση, δηλαδή μόνο στο Καστελλόριζο και δεν θα επεκταθεί πουθενά αλλού».

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που επικαλείται η Nordic Monitor, τα «αμφισβητούμενα» κατά την Τουρκία νησιά, νησίδες και βραχονησίδες αφορούν:

Η Ζουράφα και άλλες δύο κοντινές νησίδες πλησίον της Σαμοθράκης,

13 νησίδες και βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Οινουσσών,

21 βραχονησίδες κοντά στη Θύμαινα,

18 στους Αρκιούς,

15 γύρω από την Ψέριμο,

12 στην Καλόλιμνο,

δύο στο Φαρμακονήσι,

10 κοντά στο Γυαλί που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο,

11 στη Λέβιθα,

δύο στην Στρογγύλη και

24 βραχονησίδες και νησίδες γύρω από την Κρήτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ