Κορονοϊός: Το μήνυμα Κικίλια για το βρέφος που κατέληξε – “Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε”

Την είδηση του θανάτου του βρέφους, μόλις 37 ημερών, από επιπλοκές του κορονοϊού επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Βασίλης Κικίλιας σημειώνει πως “έσβησε σήμερα στο «Αγλαΐα Κυριακού», το μικρότερο θύμα της νόσου Covid” και προσθέτει: “Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του”.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εδώ και 17 ημέρες το μωράκι νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη να το κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς όμως, τελικά, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε από επιπλοκές της νόσου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε αναφερθεί στη μάχη που έδινε το μωράκι, κατά την ενημέρωση της 24ης Φεβρουαρίου, λέγοντας εμφανώς συγκινημένος ότι μία “μικρή αθώα ψυχή” δίνει μάχη για τη ζωή και σημειώνοντας ότι οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

“Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Είμαι μία μικρή αθώα ψυχή, που δίνει μάχη για τη ζωή, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και εύχομαι, ευχόμαστε, να πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά και θέση ο καθένας έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία”, είχε πει ο υπουργός Υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ