Νέα Σμύρνη: Ο Κυρανάκης έδωσε στον “αέρα” το όνομα του άνδρα που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή, κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος μιλώντας στο ΟΡΕΝ έκανε λόγο για “απαράδεκτη εικόνα” αναφερόμενος στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media και δείχνουν τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού άνδρα από αστυνομικούς, αλλά στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των δημοσιογράφων και παρουσιαστών της εκπομπής.

Αφού ευχήθηκε “χρόνια πολλά” στις γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Κυρανάκης απηύθυνε έκκληση για “ψυχραιμία και κοινωνική ηρεμία προς όλες τις πλευρές” και στη συνέχεια σχολίασε τα βίντεο με τον ξυλοδαρμό, λέγοντας ότι είναι μια “απαράδεκτη εικόνα ό,τι και να έχει κάνει αυτός ο κύριος ο οποίος συλλαμβάνεται. Τη στιγμή που δεν αποτελεί απειλή, δεν μπορεί να ξυλοκοπείται έτσι”.

Στη συνέχεια, όμως ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε πως “ο κύριος ο συγκεκριμένος που συλλαμβάνεται κάτι έχει κάνει και θα σας το πω αμέσως μετά” για να προσθέσει στη συνέχεια ότι “η ενημέρωση που έχουμε για τον συγκεκριμένο είναι ότι λέγεται [….], ανήκει στην [….]” και υποστήριξε στη συνέχεια πως ο εν άνδρας που ξυλοκοπήθηκε, πριν από μερικές ημέρες συμμετείχε σε διαμαρτυρία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Άκης Παυλόπουλος διέκοψε τον κ. Κυρανάκη λέγοντας ότι “δεν συμφωνώ με αυτό που κάνατε, που δίνετε τα στοιχεία του ανθρώπου στον ‘αέρα'”, με τον βουλευτή της ΝΔ να συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι “ο εν λόγω, σύμφωνα με την αναφορά, προσπάθησε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού… Αυτό προφανώς δεν υπάρχει στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media”.

Στη συνέχεια, επανέλαβε πως “ό,τι και να έχει κάνει δεν δικαιολογείται η υπέρμετρη βία”.

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Για το θέμα ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη. “Υπάρχει ένα βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από χθες. Το βίντεο δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση το οποίο δείχνει αυτή την εικόνα ξυλοδαρμού ενός εκ των συλληφθέντων. Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος, υπάρχουν πρόσωπα γνωστά, υπάρχει περιστατικό που διερευνάται και σε κάθε περίπτωση πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα. Δεν δόθηκε αυτό το βίντεο που έκανε τον γύρο των social media από την κυβέρνηση” είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Καρανικόλας για Κυρανάκη: Κανένας σεβασμός στο κράτος δικαίου

Τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, σχολίασε ο Σπύρος Καρανικόλας, εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας πως “σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έδωσε στον αέρα εκπομπής τα στοιχεία και τον ‘φάκελο’ του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε χτες. Δεν τα έδωσε η αστυνομία, ούτε καν η Εισαγγελία, όπως προβλέπει ο νόμος. Τα έδωσε Βουλευτής του Κοινοβουλίου. Κανένας σεβασμός στο κράτος δικαίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ