Κυρανάκης στον Realfm 97,8: Ο Κουφοντίνας έχει την επιλογή να μην πεθάνει – Τα θύματά του δεν την είχαν

“Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τον όρο lockdown για να περιγράψει την κατάσταση, σίγουρα δεν είναι στον δρόμο για να δει τι συμβαίνει. Δεν είναι κλεισμένος ο κόσμος στα σπίτια του, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το μέτρο της τηλεργασίας στο 90%, όπως υπήρχε την περίοδο του Μαρτίου, που έκλεισε τον κόσμο στα σπίτι. Ο κόσμος είναι έξω, κάνει τις δουλειές του, βγαίνει για βόλτες. Τα μέτρα δεν αντιστοιχούν σε ένα lockdown όπως περιγράφει αυτή η λέξη, απλά είναι κλειστές οι επιχειρήσεις και τα σχολεία” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να είναι κλεισμένος συνεχώς μέσα στα σπίτια του, αυτό είναι κάτι το οποίο θα είχε αρνητικές συνέπειες. Αυτό που θα είχε νόημα, αλλά το ξέρουν οι επιστήμονες, είναι ένα πιο σύντομης διάρκειας lockdown, 10-15 ημερών, όπου θα ήμασταν όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας με την προοπτική να βγούμε όλοι και να ανοίξουν και τα καταστήματα και τα σχολεία. Για εμάς έχει σημασία να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία, για αυτό ζητάμε από τον κόσμο να σεβαστεί τα μέτρα σημείωσε.

“Την επιλογή του να μην πεθάνει ο Κουφοντίνας, την έχει. Και θεωρώ ότι πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι με δική του επιλογή γίνεται όλο αυτό. Σε αντίθεση με τα θύματά του που δεν είχαν την επιλογή αν θα πεθάνουν ή όχι και σε αντίθεση με τα θύματά του που δεν έχουν και την επιλογή να έχουν ένα δημόσιο βήμα για να πουν την άποψή τους. Ούτε αυτά αλλά ούτε και οι οικογένειές τους δεν αντιμετωπίζονται ως ήρωες, ο Κουφοντίνας θέλει να πολιτικοποιήσει την υπόθεση, θέλει η νέα γενιά που δεν έχει ζήσει τις δολοφονίες στην καθημερινότητά της να τον αντιμετωπίσει ως ήρωα, ως ένα πολιτικό πρόσωπο. Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, είναι ένας στυγνός δολοφόνος 11 ανθρώπων και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται” σχολίασε σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. “Αντιμετωπίζεται περίπου ως ροκ σταρ, ως ήρωας από ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος και δέχεται και πολιτική κάλυψη από την αριστερά για τα εγκλήματά του με την αδιανόητη δήλωση του κ. Δρίτσα και άλλων στελεχών” συμπλήρωσε. 

Aκούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ