ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ο μόνος που δεν προσπαθεί και συνεχίζει ανέμελος είναι αυτός και η κυβέρνησή του

Τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την πανδημία και την αναφορά του ότι θα πρέπει να καταβληθεί μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφοντας πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη που προανήγγειλε παράταση του lockdown και ζήτησε «να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα δύο εβδομάδες», ότι οι πολίτες προσπαθούν με τεράστιες θυσίες εδώ και έναν χρόνο”, σχολιάζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως υπογραμμίζουν στη συνέχεια, “ο μόνος που δεν προσπαθεί και συνεχίζει ανέμελος είναι αυτός και η κυβέρνησή του που έχουν τη χώρα σε lockdown τέσσερις μήνες. Ανέμελος για τη συνταγογράφηση των τεστ, για τα ΜΜΜ, για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, για τα σχολεία, για τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Εν τέλει ανέμελος και όταν κατόπιν εορτής απορεί γιατί αυξάνονται τα κρούσματα”.

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” στο Δημόσιο και το ΕΣΥ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ