Το παρασκήνιο της παραίτησης του Χρήστου Ταραντίλη

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για οικογενειακούς λόγους υπέβαλε ο Χρήστος Ταραντίλης σχεδόν δύο μήνες μετά την επιλογή του στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου. Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ταραντίλης επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους που προέκυψαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να τα ασκεί. Σε δήλωσή του στο enikos.gr, ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε λόγους υγείας μέλους του οικογενειακού περιβάλλοντός του ως αιτία της παραίτησής του.

Αν και μέσω της επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει από τα βουλευτικά έδρανα “να είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο πρωθυπουργός”, η αξιωματική αντιπολίτευση άφησε αιχμές για την παραίτησή του περί σύνδεσής της με ενδοκυβερνητικές ίντριγκες σχετικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και ζητώντας εκ νέου παραίτηση της Λίνας Μενδώνη. Ο κ. Ταραντίλης έδωσε απάντηση λέγοντας ότι “η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την παραίτησή του” η οποία “δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους”.

Στο παρασκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, εδώ και 15 ημέρες ο κ. Ταραντίλης είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι… κόντρα σε εκείνον. Το χρονικό διάστημα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ίσως έχει τη σημασία του καθώς δείχνει ότι δεν ευθύνονται οι χειρισμοί της υπόθεσης Λιγνάδη για την παραίτησή του. Ο κ. Ταραντίλης δεν είχε εμφανιστεί και σε ένα άλλο κρίσιμο μπρίφινγκ, εκείνο της Δευτέρας μετά την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Ικαρία. Ήδη, όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζητήσει με την Αριστοτελία Πελώνη για την αλλαγή στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης και τη δική της αναβάθμιση. Η παραίτηση επομένως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ταραντίλης δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του πόστου. Τα ωράρια, η ταχύτητα αντίδρασης που απαιτείται, το ύφος της κομματικής αντιπαράθεσης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση και οι αρμοδιότητές τους ήταν πολλά. Πάντως, ο πρώην πλέον κυβερνητικός εκπρόσωπος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ