ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε αν η ΝΔ θα διαγράψει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

“Η διαγραφή δυο στελεχών της Ν.Δ. δεν μπορεί να παραγράψει το ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενών της στα εμβόλια” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Ούτε να κουκουλώσει το σκάνδαλο των 24 παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη και να προστατέψει την εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη, Βίκυ Νάκου, που παραμένει στη θέση της και η οποία οργάνωσε το πλιάτσικο στερώντας εμβόλια από παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους. Επίσης, περιμένουμε αν η Ν.Δ. θα διαγράψει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου” προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι με εκτός ΝΔ τέθηκαν η Δήμητρα Ακριτίδου και ο Δρόσος Τσαβλής έπειτα τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμούσε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. «Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την απόφαση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, να απαλλάξει από τα καθήκοντά της την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου και να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσου Τσαβλή, μετά την φερόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς. Για το θέμα έχει παρέμβει και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σε ό,τι αφορά τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, δημοσιεύματα ανέφεραν πως είχε παρακάμψει την διαδικασία εμβολιασμού, κάνοντας το εμβόλιο στη Χάλκη. Διευκρινίσεις αναφορικά με την υπόθεση εμβολιασμού του είχε δώσει ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, σημειώνοντας ότι “δεν υπάρχουν κάτοικοι του νησιού που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάστηκαν. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος την Κυριακή βρισκόταν στο νησί της Χάλκης, εμβολιάστηκε προτελευταίος και μόνο όταν η διαδικασία του εμβολιασμού είχε ολοκληρωθεί και είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ