Βελόπουλος: Να μας δοθεί μια τετραετία για να αλλάξουμε την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Για νάνους της πολιτικής και ευτελή επιχειρήματα έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος στη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. “ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνείτε στα μικρά αλλά στα μεγάλα έχετε ταυτόσημες απόψεις. Γιατί να κάνουμε σήμερα αυτή τη συζήτηση για τον Κουφοντίνα, που είναι ένα θέμα δικαστικό, αφορά τη δικαιοσύνη, και να μην μιλήσουμε για την Τουρκία” είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

“Σας άκουσα να μιλάτε για σεξουαλική βία και όχι για παιδοβιασμό. Μα αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι δυνατόν να ψάχνουμε δηλώσεις βουλευτών ή υπουργών που έγιναν πριν από 10 χρόνια και να αναπαράγουμε αθλιότητες; Βρίζεστε εδώ μέσα με αγοραίες εκφράσεις και συκοφαντίες. Έκαναν την αρχή οι δύο αρχηγοί και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι τέτοιοι. Κυρίως σε αυτή τη χρονική συγκυρία που πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν ακούτε τον λαό που φωνάζει, που αγκομαχά, που πεινάει. Δεν τον ακούτε….Πείτε μου, κάποια γυναίκα ή κάποιο παιδάκι που έχει υποστεί βιασμό νομίζετε ότι θα καταγγείλει τον βιαστή όταν γνωρίζει ότι αυτός σε 5 χρόνια το πολύ θα κυκλοφορεί ελεύθερος; αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα η λύση είναι μία: χημικός ευνουχισμός. Ισχύει και σε άλλες χώρες. Επίσης, ισόβια. Αλλά πραγματικά ισόβια. Ο βιαστής να ξέρει ότι δεν θα ξαναδεί το φως το ήλιου αν ακουμπήσει παιδάκι. Γιατί με το ελαστικό νομοθετικό πλαίσιο τα προβλήματα δεν λύνονται. Και δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος εδώ από εμάς που δεν θέλει να χαρακτηριστεί κακούργημα ο βιασμός” είπε ο κ. Βελόπουλος.

“Το πρόβλημα δεν είναι ο Λιγνάδης αλλά η νοοτροπία του Λιγνάδη”.

Ο πρόεδρος είπε ότι οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας “παριστάνουν τον Σέρλοκ Χολμς και ψάχνουν να βρουν ποιον ξέρει η Μενδώνη, ποιος είναι φίλος ή γνωστός της και τι κάνει;””Βγήκε μια φωτογραφία ο πρωθυπουργός με τον Λιγνάδη και αυτό σημαίνει ότι είναι παιδοβιαστής; Πώς μπορεί να γνωρίζει τι θα κάνει ο άλλος που φωτογραφίζεται μαζί του μετά από 1, 2, 3 χρόνια; Το πρόβλημα δεν είναι ο Λιγνάδης αλλά η νοοτροπία του ΛΙγνάδη. Αυτό πρέπει να θεραπεύσουμε. Το αίτιο πρέπει να θεραπεύσουμε. Δηλαδή να ξεκινήσουμε από το ποιος ήταν εκείνος που πήγαινε ασυνόδευτα παιδάκια στον Λιγνάδη. Οι ΜΚΟ! Κύριε Μηταράκη μας λέγατε ότι κάνετε ελέγχους και τώρα τι είναι αυτό που βλέπουμε; Θέλω πραγματικά όμως να μας πείτε ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχετε διενεργήσει σε ΜΚΟ” τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, έκανε αναφορά στις δηλώσεις του Ερντογάν, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος άλλαξε το όνομα των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου και είπε ότι είναι τουρκικά νησιά. “Αυτό και μόνο έπρεπε να σας συσπειρώσει για να γίνουμε ατσάλι και να δείξουμε στον Έλληνα ότι δεν πρεπει να φοβόμαστε. Ο Τσώρτσιλ είχε πει για την Τουρκία: «αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς να γνωρίσει τον πολιτισμό». Μα με τέτοιους δεν συζητάς. Δεν πας στην Χάγη με τους Τούρκους. Και ξέρετε γιατί δεν πας στην Χάγη; Γιατί το 2013 το Δικαστήριο της Χάγης είχε αποφασίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από τα νησιά Chagus και να τα παραδώσει στον Αγ. Μαυρίκιο. ΗΠΑ και Αγγλία όμως έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις του δεν είναι εφαρμοστέες. Αρα γιατί εμείς πρέπει να πάμε στη Χάγη;” ανέφερε και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκης να είναι “όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας ενωμένο στον Τούρκο που θα έρθει και να πούμε όλοι μαζί ότι οι ΄Ελληνες δεν φοβούνται. Έχουμε μια δημοκρατία, που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, αλλά έχουμε δυνατό στρατό, έχουμε πολιτική βούληση και μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όταν το Αιγαίο τρίζει από τις κινήσεις των Τούρκων”.

“Οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι. Εμείς ως Ελληνική Λύση δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την παρωδία. Είμαστε με τη φωνή της λογικής. Και αυτή η φωνή θέλει τους Έλληνες ενωμένους, και εμάς να μας δοθεί μια τετραετία για να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί είμαστε η μόνη Ελληνική Λύση, είμαστε η μοναδική λύση” κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ