Χαρδαλιάς για “Μήδεια”: Μεγάλο στοίχημα η ηλεκτροδότηση – Πότε θα αποκατασταθεί

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία “Μήδεια”. Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είπε μεταξύ άλλων ότι “το μεγάλο στοίχημα είναι η ηλεκτροδότηση και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μάχη για την αποκατάσταση. Είναι απόλυτη προτεραιότητα η ηλεκτροδότηση. Σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται στον βόρειο και ανατολικό τομέα της Αττικής, όπου υπάρχουν σημαντικές ζημιές, καθώς πολλά δέντρα έχουν πέσει με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα. Η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει διορθωθεί έως το βράδυ της Τετάρτης”.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιά, “στις 4 το πρωί αποκαταστάθηκε και το θέμα της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας” ενώ πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ αποκαταστάθηκαν όλες οι μονάδες επεξεργασίας νερού σε πολλές περιοχές που είχαν προβλήματα υδροδότησης. “Το νερό έχει αποκατασταθεί και όποια προβλήματα εντοπίζονται σε κάποιες περιοχές ακόμα, όπως το Γαλάτσι, το Κουκάκι κ.α. έως τις 3 το μεσημέρι θα έχουν λυθεί κι αυτά”.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι “το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση και βρίσκεται στα νότια”.

«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αν. Μάνος την κατάσταση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο ΔΕΔΔΗΕ, τονίζοντας ότι τέτοια κατάσταση δεν έχει επαναληφθεί εδώ και δεκαετίες. Όπως είπε, «τα μέτωπα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, Εύβοια, Κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρι, Κρήτη, Βόρεια προάστια, στη συγκεκριμένη περίπτωση παραπάνω από 600 συνεργεία και 1500 εργαζόμενοι πανελλαδικά εργάζονταν στην αποκατάσταση των βλαβών».

Ειδικότερα, στα βόρεια προάστια σε 24ωρη βάση επιχειρούσαν παραπάνω από 400 άτομα και ουσιαστικά αυτά ενισχύονται τώρα με επιπλέον μονάδες που ήρθαν από περιοχές εκτός Αθηνών. «Πλέον των 50, 60 ατόμων ήδη έχουν αφιχθεί από χθες το βράδυ και εργάζονται στο πεδίο μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Σε αυτό το διήμερο είχαμε περίπου 84, 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας μέσα στις τάσεις, όπου οι 42, 43 έχουν αποκατασταθεί και μένουν οι υπόλοιποι 42, 43. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών μέχρι το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί, ούτως ώστε στη συνέχεια να δουλεύουν τα συνεργεία μας στις κατά τόπους παροχές, συνδέσεις και σε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται. Θα δώσουμε έμφαση στα νοικοκυριά, τα οποία είναι πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, άρα ξεκινάμε κατά προτεραιότητα από Διόνυσο, ‘Ανοιξη, ‘Αγιο Στέφανο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα σημεία. Ήδη σιγά σιγά ηλεκτροδοτούνται κομμάτια αυτών των περιοχών», σημείωσε ο κ. Μάνος.

Παράλληλα εξήγησε ότι όταν είναι 800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο, σημαίνει ότι κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο σπάει, πέφτει πάνω στο δίκτυο και κάνει ζημιά. «Όσο γρήγορα και να προσπαθείς να αποκαθιστάς τις βλάβες ο αριθμός και η συχνότητα είναι τεράστιος. Εν τούτοις τα συνεργεία μας, οι εργολάβοι, οι συνεργάτες μας σε συνεργασία και βοήθεια με την Πολιτική Προστασία κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ούτως ώστε να επιστρέψει το ρεύμα το γρηγορότερο στους συνανθρώπους μας», επισήμανε ο. κ Μάνος ενώ προσέθεσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών γραμμών θα δοθεί μέχρι σήμερα το βράδυ αργά. Από εκεί και έπειτα θα είναι μεμονωμένες βλάβες δηλαδή στα στενά, στις βοηθητικές αρτηρίες, οι μεμονωμένες παροχές, το οποίο θα είναι το δεύτερο μέτωπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ