Μητσοτάκης για γεύμα στην Ικαρία: Η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες – Δεν θα επαναληφθεί

Στην επίσκεψή του στην Ικαρία και στη φωτογραφία από το γεύμα που παρατέθηκε, αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής. Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε τους λόγους της επίσκεψης, συνεπώς σημαίνει ότι κάτι έγινε λάθος και δεν θα επαναληφθεί», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αλλά δεν γίνεται να παίρνει το θέμα της διαστάσεις που πήρε, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση καλούσε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκε ο κόσμος. Αλλά από αυτό μέχρι αυτή την τεράστια βαβούρα, αν η μόνη κριτική που μπορεί να μας ασκήσει η αντιπολίτευση είναι για την ταράτσα στην Ικαρία, σημαίνει ότι κάνουμε κάτι καλά. Είμαι ανοιχτός στην κριτική, αλλά δεν πρόκειται να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν πρόκειται να δεχτώ από κανέναν ότι ο Μητσοτάκης πήγε διακοπές».

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα να πάω στην Ικαρία για να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός. «Τα ίδια άτομα που ήμασταν μαζί στο ελικόπτερο, τα ίδια άτομα βρέθηκαν σ’ αυτή τη βεράντα για ένα κέρασμα 15 λεπτών», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν είμαι διατεθειμένος να την αναιρέσω. Σας είπα ότι η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις μου και πρώτος σας λέω ότι δεν θα επαναληφθεί».

Έδωσε και τη διάσταση ότι «ίσως κάποιοι ενοχλήθηκαν που πήγε στην Ικαρία ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός, ένα νησί με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπου ίσως κάποιοι να θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε να πάει ποτέ ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός. Θα μπορούσα, κάλλιστα, να πω ότι η ΝΔ στην Ικαρία είναι 3ο κόμμα γιατί να πάω; Αλλά δεν αντιμετωπίζω τις περιοδείες μου έτσι», για να αφήσει αιχμές για την ποιότητα της αντιπολίτευσης όπως είπε, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν το ζήτημα αυτό να παίρνει τη διάσταση που πήρε όταν η αντιπολίτευση καλούσε σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία».

«Και ο κ. Τσίπρας έκανε συναντήσεις σε μαγαζιά, συζήτησε με φορείς σε κλειστά μαγαζιά, με περισσότερα από 10 άτομα και δεν φορούσαν και μάσκες. Είδατε κανέναν από τη ΝΔ να το αναδεικνύει; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση», είπε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ