• Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας

  8:51 μμ, Σαββατο 06 Φεβ 2021 8:51 μμ, Σαββατο 06 Φεβ 2021

  Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί, στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο "για κακόγουστη παράσταση που είχε σκοπό να εξασφαλιστούν μερικά λεπτά θετικής δημοσιότητας για τον κύριο Μητσοτάκη".

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας:

  "Την Ικαρία μας, ένα νησί ελεύθερο από κορονοϊό επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2021, για να επιθεωρήσει τα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου και στο κέντρο Υγείας Ευδήλου. Χαιρετίζουμε τις συλλογικότητες που αποδοκίμασαν αυτή την κακόγουστη παράσταση που σκοπό είχε να εξασφαλιστούν μερικά λεπτά θετικής δημοσιότητας για τον κύριο Μητσοτάκη.

  Η κακογουστιά όμως αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας όταν έρχεται μια πολυμελής κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή, σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί.Τραγικός επίλογος της επίσκεψης, ο συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή.Ευχόμαστε αυτές οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών.Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές εκτός του ότι είναι επικίνδυνες, συνιστούν προσβολή προς τους Ικαριώτες που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από τα αδίκως οριζόντια απαγορευτικά μέτρα.Αν κάτι χρειάζεται το νησί μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι ο στοχευμένος επιδημιολογικός έλεγχος στις εισόδους του νησιού, τα δύο λιμάνια και το αεροδρόμιο και ενδεχομένως, χαλάρωση των ανώφελων και καταστροφικών οριζόντιων μέτρων. Πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται "καταδρομικές αποβάσεις" και επιδείξεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας, που προκαλούν τους πολίτες οι οποίοι υπομένουν την βάσανο της καραντίνας με εξαιρετικά βαρύ τίμημα".

  Νωρίτερα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες υποδέχτηκε μερίδα των κατοίκων της Ικαρίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο νησί, καθώς με συνθήματα απαιτούσαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αστυνομοκρατία.

  "Μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν ήταν «Προσλήψεις στα νοσοκομεία» και «Φτώχεια, ανεργία, καταστολή, κάτω η δεξιά πολιτική.

  Τις κινητοποιήσεις οργάνωσαν μαζικοί φορείς της Ικαρίας το πρωί του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου στον Άγιο Κήρυκο και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα