Lockdown: Εξετάζεται ο περιορισμός των SMS στο 13033; Τι απαντά η κυβέρνηση

Διέψευσε το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στα SMS στο 13033, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Απαντώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση αν εξετάζεται ο περιορισμός των sms με τα οποία μετακινούνται οι πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ξεκάθαρος. «Όχι, δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο».

Για το άνοιγμα της αγοράς και του λιανεμπορίου, ο κ. Ταραντίλης παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας. «Η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σύστημα. Η διαδικασία ορίζει ότι οι ειδικοί συλλέγουν τα δεδομένα και εισηγούνται και η κυβέρνηση αποφασίζει, βδομάδα-βδομάδα. Δεν μπορούμε λοιπόν να ξέρουμε από τώρα οτιδήποτε. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε. Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων κι επιχειρήσεων, υπενθύμισε ότι «μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει επιδιώξει το βέλτιστο τρόπο για τη στήριξή τους. Θα δούμε τα δεδομένα κι αναλόγως θα πράξουμε», είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήδη τρέχει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αντίστοιχη ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και για τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε ερώτηση για την οδηγία που δόθηκε σε μαθητές να πάνε στο σχολείο με κουβέρτες, απάντησε πως πρόκειται για «ένα μεμονωμένο επεισόδιο, το οποίο, όμως, θα διερευνηθεί από το αρμόδιο υπουργείο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ