Χαρδαλιάς: Πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε Δυτική Αττική και Κοζάνη – Την Πέμπτη η εισήγηση για τα μέτρα

Στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη και η Δυτική Αττική αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης υπάρχουν σήμερα 367 ενεργά κρούσματα, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 54 έτη. Σε κατ’ οίκων περιορισμό βρίσκονται οι 477 στενές επαφές (high risk) των κρουσμάτων που προέκυψαν από τις διαδικασίας ιχνηλάτησης. Το 79.52% των κρουσμάτων παρουσιάζει κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα” ανάφερε για την Κοζάνη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στη Δυτική Αττική, παρά την έντονη διαδημοτική των ενεργών κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες, που μας προβλημάτισε έντονα, οι σαρωτικοί και στοχευμένοι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι -ευτυχώς- δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα εκτεταμένη διασπορά και επιδημιολογικά clusters, που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή. Σήμερα στον Δήμο Ασπρόπυργου υπάρχουν 179 ενεργά κρούσματα, στον Δήμο Ελευσίνας 78 και στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 25″ τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Και συνέχισε: “Παρακολουθούμε αναλυτικά και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα σε καθημερινή βάση. Την Πέμπτη θα τεθούν σε γνώση των επιδημιολόγων μας για τις δικές τους εισηγήσεις σχετικά με την παράταση ή όχι των επιπλέον αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ως τα ξημερώματα της Παρασκευής”.

“Καλούμε τους πολίτες αυτών των περιοχών να συνεχίσουν να εφαρμόζουν στο ακέραιο τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άρση τους όσο το ταχύτερο δυνατόν. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι οι αποφάσεις μας βασίζονταν, βασίζονται και θα συνεχίζουν να βασίζονται στα σύνθετα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής” κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ