Ανησυχία στην Κοζάνη για την κατάσταση της πανδημίας – Επικοινωνία δημάρχου με Χρυσοχοΐδη

Ανησυχία επικρατεί για την κατάσταση της πανδημίας στην Κοζάνη καθώς στην περιοχή καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό.

Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι στις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ καταγράφονται 69 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αριθμός που αποτυπώνει την έξαρση του ιού στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση αλλά και να συζητήσουν τρόπους καλύτερης αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι δύο τοπικές κοινότητες (Λυγερή Κοζάνης και Φούφα Εορδαίας) καταγράφουν σημαντικό πρόβλημα διασποράς αφού νοσούν ή έχουν συμπτώματα περίπου 30 άτομα.

«Αυστηρότερα μέτρα όπου χρειαστεί»

Σημειώνεται, πάντως, ότι, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε πιο σκληρά μέτρα προστασίας σε περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει επιβαρυμένο. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στη σημερινή ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας, θα γίνει ειδική αναφορά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ