Κουτσούμπας: Απαράδεκτο η κυβέρνηση να αξιοποιεί την πανδημία για να περνάει αντιλαϊκά μέτρα

Ο γενικός γραμματέας του Kομμουνιστικού Kόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε το πρωϊ Κυριακής στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» για την πανδημία, την οικονομία και το εμβόλιο.

Ζήτησε μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και σε όλες τις εστίες υπερμετάδοσης, καθώς τα ελλιπή μέτρα που λαμβάνονται είναι κατά τον κ. Κουτσούμπα αιτία μεγάλης διασποράς του ιού.

Παράλληλα ο Γ.Γ. του ΚΚΕ άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε η ευθύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Δεν λήφθηκαν δραστικά μέτρα για μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και για δημιουργία περισσότερων ΜΕΘ και κλινών από όσες υπάρχουν σήμερα, σχολίασε, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα.

Εκτίμησε δε ότι το πρόβλημα της πανδημίας χρησιμοποιείται ως πρόσχημα και αφορμή για να περάσουν αντιεργατικά μέτρα.

Ταυτόχρονα εγκάλεσε την κυβέρνηση διότι απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ενίσχυση των ανέργων ενώ αναφορικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό κάλεσε τα κόμματα να μην γίνονται «ντίλερ» των πολυεθνικών και έθεσε το ερώτημα γιατί ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερα εμβόλια που έχουν γίνει με «πιο κλασικές μεθόδους» και είναι «πιο προβλέψιμα ως προς τις πιθανές μακροχρόνιες συνέπειες» ενώ επιπλέον είναι και πιο φθηνά. Εκτός από το εμβόλιο, ο κ. Κουτσούμπας έθεσε και το θέμα του τι γίνεται με τα φάρμακα για τον κορονοϊό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ