Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Θα κάνουν οι πολίτες εμβόλιο κατά του κορονοϊού;

Σε διψήφια επίπεδα παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 3η θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6.5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 5% και το MέΡΑ25 με 3%. Το «άλλο κόμμα» είναι στο 6%, το «λευκό-άκυρο-αποχή» στο 5% και οι αναποφάσιστοι στο 9%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ είναι στο 40% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ στο 7%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελληνική Λύση στο 5% και το MέΡΑ25 στο 3%. Το «άλλο κόμμα» είναι στο 6%, ενώ οι αναποφάσιστοι στο 9,5%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% έναντι 47% τον Οκτώβρη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι στο 23% έναντι 24% του περασμένου μήνα. Το «κανένας από τους δύο» αντίθετα αύξησε τις δυνάμεις του και από το 25% του Οκτώβρη είναι στο 28% τώρα, ενώ στο 4% παραμένει η απάντηση «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και τα ευρήματα για το αν θα κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το 37% απαντά «σίγουρα ναι» και το 27% είναι στο «μάλλον ναι». Στο 14% βρίσκεται η απάντηση «μάλλον όχι», ενώ στο 16% είναι το «σίγουρα όχι», ενώ υπάρχει και το 6% του «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ