Πολυτεχνείο-Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Του χρόνου θα κάνουμε διπλάσια πορεία με πιο ισχυρούς συμβολισμούς

“Δεν χωρεί αμφιβολία ότι είναι μια διαφορετική επέτειος για το Πολυτεχνείο, όλοι όσοι γιορτάζουμε, θυμόμαστε και τιμούμε κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες τους συμβολισμούς και τα οράματα θα το κάνουμε και φέτος από το σπίτι μας, σε κοινωνική απόσταση, σε καραντίνα. Διότι φέτος είναι μια χρονιά ειδική, όπου δίπλα στο ‘ψωμί, παιδεία, ελευθερία’ με τον ιδιαίτερο συμβολισμό του, βρίσκεται το ζήτημα το κορυφαίο της υγείας, της αλληλεγγύης, της αγάπης για τον διπλανό μας, της φροντίδας προκειμένου να παραμείνει το ΕΣΥ όρθιο και να βοηθήσουμε τους λειτουργούς του να τα καταφέρουν σε αυτή την τρομακτικά δύσκολη μάχη, καθώς δυστυχώς οι προηγούμενοι 8 μήνες που πέρασαν δεν έγινε η ανάλογη προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι ή πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την τρομακτική δυσκολία. Επομένως τα μηνύματα είναι άκρως επίκαιρα για δημοκρατία, ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά μπορεί αφού δεν μπορούμε να κάνουμε πορεία, του χρόνου θα την κάνουμε διπλάσια και με πιο ισχυρούς συμβολισμούς να είμαστε όλοι καλά και παρόντες, αυτό είναι το κρίσιμο. Να μην αυξηθούν οι απουσίες λόγω κορονοϊού” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν είναι υγειονομικό μέτρο. Είναι μέτρο πολιτικό. Είναι μέτρο αυταρχικό και αντισυνταγματικό” σημείωσε. “Το μέτρο που εφαρμόζεται από τις 15 έως τις 18 είναι ένα μέτρο πολιτικής καταστολής. Και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο μπορώ να μιλήσω, επειδή αξιολογεί ως πρώτο και μέγιστο το ζήτημα της δημόσιας υγείας πήρε την απόφαση πριν παρθούν αυτά τα αυταρχικά και άθλια μέτρα, να πει ότι εμείς δεν θα συμμετέχουμε στις πορείες” πρόσθεσε.

“Ακούστε τι έκανε η κυβέρνηση, έβγαλε με σχέδιο τον κ. Μπογδάνο, ο οποίος ως άλλος Ντερτιλής επιθεωρούσε την αστυνομία έξω από το Πολυτεχνείο. Δεν ξέρω αν θα προσβληθεί. Βγήκαν οι αρνητές των νεκρών του Πολυτεχνείου, οι συνεχιστές την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης που πήραν την ηγεσία από τον Μιχαλολιάκο στην ΕΠΕΝ και σήμερα είναι υπουργοί, αυτοί που έκαναν καριέρα ως τιμητές της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου και πυροδοτούσαν το κλίμα για το Πολυτεχνείο. Καταλαβαίνετε ότι ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας δεν έπεσε σε αυτή την λούμπα και θα δείτε ότι μέσα στον σημερινό εορτασμό όπως τον επιλέγει ο καθένας δεν τίθενται σε αμφιβολία και αμφισβήτηση τα υγειονομικά μέτρα. Αυτό είναι το μείζον” είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ