Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ο αποτυχημένος τέως Πρωθυπουργός – Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο πολακισμός

Τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρωτολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την πανδημία του κορονοϊού.

Ξεκινώντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως του έκανε εντύπωση “το γεγονός ότι πριν καν ανεβείτε στο βήμα να εκφωνήσετε την ομιλία σας έχετε διανείμει το κείμενο της ομιλίας σας στους δημοσιογράφους. Είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη σελίδα της ομιλίας σας, ξεκινάτε λέγοντας το πόσο αυτάρεσκος και διχαστικός ήμουν στην ομιλία μου. Αυτά τα γράψατε ή σας τα έγραψαν, πριν με ακούσετε, και δεν καταλαβαίνω, δηλαδή, δεν εκφώνησα την ομιλία που περιμένατε ότι θα πω και παρά ταύτα εσείς και μοιράσατε την ομιλία και είπατε τα ίδια. Μα είναι σοβαρά κοινοβουλευτικά πράγματα αυτά;”.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις αναφορές για το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο “Σωτηρία”, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Είπατε ότι λειτουργούν εννέα από τις 50. Η δικιά μας ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες και αυτό ακριβώς μετέφερε και ο πρόεδρος της Βουλής στην τοποθέτησή του, δεν πήγε ο ίδιος να τις δει. Έκανε δήλωση ο διοικητής του νοσοκομείου και είπε ότι όλες δουλεύουν. Και τι έγινε μετά; Ο απών κύριος Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο στο διαδίκτυο επιτέθηκε κατά του προέδρου της Βουλής κατά όλων ημών δηλαδή με αχαρακτήριστες φράσεις ότι είναι ψεύτης γιατί είπε ότι λειτουργούν και οι 50 ΜΕΘ. Εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε μπορώ να δεσμευτώ ότι θα απομακρυνθεί ο διοικητής του Σωτηρία που μας έδωσε αυτή την πληροφορία ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα, οπότε κάποια στιγμή πρέπει εσείς να αποφασίσετε εσείς να τον απομακρύνετε για να τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να εκφράζεται”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Εκτίμησε δε, ότι “το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο, το πρόβλημα είναι ο πολακισμός” και περιέγραψε τον πολακισμό ως “ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων, ανορθολογισμού”. Στρεφόμενος στον κ. Τσίπρα, τόνισε ότι “τέτοια χαρακτηριστικά διέκρινα και στη δικιά σας ομιλία. Ο κ. Πολάκης ήταν απών, το πνεύμα του όμως εκφράστηκε μέσα από τα δικά σας λεγόμενα”.

“Έχετε μια ψευδαίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε χρησιμοποιώντας αυτού του είδος τον λόγο. Δεν είστε πια ο φέρελπις υποψήφιος πρωθυπουργός, είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός και το αποτυχημένος δεν είναι δικιά μου κρίση, αλλά του λαού”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ