Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σας σκανδάλισε ο ενικός προς τον κ. Τσιόδρα – Τι είπε για τον Πολάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Στον Σωτήρη Τσιόδρα αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πανδημία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά “πριν από μερικές ημέρες μίλησα στους Έλληνες έχοντας δίπλα μου τον επικεφαλής της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε δημοσίως τα ίδια ερευνητικά δεδομένα που λαμβάνει καθημερινά η κυβέρνηση. Απαντήσαμε σε ερωτήσεις, δώσαμε δεδομένα και με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτείται η εμπιστοσύνη της Πολιτείας στους ειδικούς. Και διαχωρίζουμε τους ρόλους. Δικός μας ρόλος να παίρνουμε τις τελικές αποφάσεις».

«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι υπήρξαν φωνές από τη δικιά σας παράταξη που θέλησαν να μειώσουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πρώτος ο γνωστός κ. Πολάκης ο οποίος χίμηξε στον κ. Τσιόδρα. Ανακαλύψατε και εσείς κ. Τσίπρα εργαλειοποίηση των επιστημόνων. Σας σκανδάλισε ότι απευθύνθηκα στον κ. Τσιόδρα στον ενικό. Πράγματι έχει δημιουργηθεί ένας βαθμός οικειότητας, μιλάω μαζί του πολλές φορές την ημέρα καθημερινά».

«Το συγκεκριμένο γεγονός δεν ήταν τυχαίο», συνέχισε. «Θέλω να τονίσω και να καταθέσω στα πρακτικά το βίντεο που διακινήσατε ως ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο στοχοποιείτε προσωπικά τον κ. Τσιόδρα. Δείτε το. Επιλέξατε την πολιτική στοχοποίηση των επιστημόνων αντί της στοχοποίησης της κυβέρνησης. Υποβιβάζετε την πολιτική αντιπαράθεση. Στρώνετε το δρόμο στο σκοταδισμό της ημιμάθειας. Μοιραία κατάληξη αντιπολιτευτικού κατήφορου». Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως: «Ποτέ δεν θα μηδενίσω την κοινή προσπάθεια, πολιτείας, ειδικών και πολιτών που δείχνει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα όταν υπάρχει συστράτευση. Φοβάμαι όμως ότι αυτή την άποψη δεν τη συμμερίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση»

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ