Γεωργιάδης: Δεν έχουμε πρόβλημα να κυρώσουμε τις συμφωνίες με Β. Μακεδονία

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ξεκάθαρος πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει κανένα πολιτικό πρόβλημα να κυρώσει τα Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένοντας ωστόσο στην άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή.

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή κύρωσης συμφωνίας με τη Ρωσία, η οποία έχει υπογραφεί από το 2016 ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σαρακιώτη χαρακτήρισε πολιτικάντικη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να “στριμώξει” τη Νέα Δημοκρατία.

«Μην ανησυχείτε θα κυρωθούν οι συμφωνίες. Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση πριν τις εκλογές και στα συλλαλητήρια που με περηφάνια συμμετείχαμε λέγαμε στερεότυπα ότι δεν πρέπει κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία, αλλά εφόσον κυρωθεί είναι δεσμευτική κι αν μας εκλέξει ο λαός θα την τηρήσουμε τηρώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά στον ίδιο , ο Υπουργός είπε ότι ως επίσημο πρόσωπο και εκπρόσωπος της ελληνικής δημοκρατίας θα την αποκαλεί πάντα Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ