Παρασκευόπουλος: Συμφωνώ με τον Κοντονή – Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα θα μπορούσε να γίνει αργότερα

“Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής” δήλωσε ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 107.1 και στην εκπομπή της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου και του Μπάμπη Τζιομπάνογλου.

“Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο , περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες” τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

“Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει… τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του” πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ