Δίκη Χρυσής Αυγής: Πέταξαν καφέ στον Αλέξη Τσίπρα

Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το Εφετείο, μεταξύ διαδηλωτών, λίγο πριν ανακοινωθεί η ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, κάποιος από τους συγκεντρωμένους πέταξε έναν καφέ προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε μεταβεί από νωρίς έξω από το Εφετείο. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονταν δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, έσπευσαν να τον προστατεύσουν, ανοίγοντας μία ομπρέλα.

Προηγουμένως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι “επί 7 ολόκληρα χρόνια αυτό το βάρος το κουβαλούσε σχεδόν μόνη της αυτή η ηρωική μορφή, η Μάγδα Φύσσα. Σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος της Μάγδας Φύσσα. Αυτό το άχθος, για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του, δεν είναι αθώοι το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, για τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Ελπίζουμε και η Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει την ετυμηγορία που πρέπει. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού όμως, είναι εγκληματική οργάνωση και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλ. στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, έτσι όπως αρμόζει στους αγώνες αυτού του λαού και στην ιστορία αυτού του τόπου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ