Βελόπουλος για παρελάσεις: Μην μας κοροϊδεύετε, θέλετε να ξεριζώσετε από το μυαλό του Έλληνα την ιστορία

Με αναφορά στην αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δεν θέλω να θεωρηθεί αυτό που θα πω επηρεασμός προς την Δικαιοσύνη, που αναμένεται η απόφασή της αύριο. Κατ’ εμάς είναι αυτονόητη η καταδίκη οποιουδήποτε ναζιστικού μορφώματος. Όμως το θέμα είναι να βρούμε από πού γεννήθηκε αυτό το μόρφωμα. Να βρούμε το αίτιο της δημιουργίας τους και κυρίως σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να μας προβληματίζει η ύπαρξή τους. Γιατί τα φασιστικά στοιχεία υπάρχουν πάντα και αλληλοτροφοδοτούνται. Ο φασισμός δεν είναι μόνο μαύρος αλλά και κόκκινος. Η καταδίκη είναι αυτονόητη για οποιαδήποτε ναζιστικά μορφώματα αλλά θα πρέπει να δούμε και τα ακροαριστερά μορφώματα, τα οποία συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο», είπε ο κ. Βελόπουλος ενώ καταλόγισε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα «που δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες ότι αυτό το σύστημα που λέγεται ναζισμός είναι καταδικαστέο και απάνθρωπο. Αυτό έγινε γιατί όλοι συμπλέετε σε μία λογική διεθνισμού και ξεχνάτε την πατρίδα, δίνοντας χώρο σε τέτοιου είδους μορφώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε πως στις δηλώσεις του δεν έκανε «ούτε μία αναφορά στην Κύπρο, ούτε μία αναφορά σε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε μία αναφορά στο τι θέλει η χώρα μας. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η διάθεση των Τούρκων για διάλογο. Με αυτό τον τρόπο όμως η Ελλάδα φαίνεται αδύναμη, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία ισχυρή χώρα, είναι μέλος της ΕΕ και έχει ισχυρό στρατό. Ο πρωθυπουργός έδειξε αδυναμία να επιδείξει πυγμή και να στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του σχεδίου νόμου είπε πως η κυβέρνηση «έβαλε ένα πλυντήριο να καθαρίσει τα άλλα πλυντήρια».

«Δείτε πώς ξεπλένουν όλοι το χρήμα. Χρησιμοποιούν τις τράπεζες. Και είναι φυσικό. Ποιος ελέγχει τη διαδρομή των χρημάτων; Οι τράπεζες! Αυτές βοηθούν. Αυτές διευκολύνουν. Δέκα εκατομμύρια δολάρια ή 10 εκατομμύρια ευρώ δεν μεταφέρονται σε βαλίτσες», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην Λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «παρεγράφησαν όλα με απόφαση του ΣτΕ. Μιλάμε για βεβαιωμένους φόρους, για πρόστιμα 230 εκατ. ευρώ σε 500 φορολογουμένους. Και όχι μόνο αυτό αλλά το δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον αποζημιώσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ενώ ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά των ΜΚΟ.

«Ψάξτε τα χρήματα που πηγαίνουν στις ΜΚΟ. Τις ελέγχετε τις ΜΚΟ; Έγινε έρευνα σε μία ΜΚΟ μετά από καταγγελία από τη Γερμανία. Η ΜΚΟ είχε 10 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα και έλαβε μέσω Ελβετίας από Funds σαουδαραβικών συμφερόντων 213 εκατ. ευρώ. Και εμφανίζεται να καταβάλλει ετησίως μισθούς 7 εκατ. ευρώ», είπε.

«Κάναμε μια πρόταση στην κυβέρνηση. Να φέρει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία και τον ΕΦΚΑ για όλους τους επιχειρηματίες και να την φέρει σήμερα. Δυσκολεύονται οι επιχειρηματίες να πληρώσουν», ανέφερε ενώ έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στην απαγόρευση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου και στην σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Καταργήσατε το Πάσχα, τις Εκκλησίες, τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά αφήσατε να λειτουργούν τα τζαμιά, και λέτε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Γιατί; Παρελάσεις έγιναν στην Κύπρο, στη Ρωσία, στη Γαλλία. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν και εδώ με μάσκες; Γιατί; Για την υγεία μας; Όχι! Μην μας κοροϊδεύετε! Απλά θέλετε να ξεριζώσετε από το μυαλό του Έλληνα την ορθοδοξία και την ιστορία. Γιατί στις 17 Νοεμβρίου θα έχουμε πορείες. Και εκεί δεν θα επιβάλετε νόμο.

Το ΚΚΕ έκανε πορεία και οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να αφήσουμε να γίνει η παρέλαση κατά παρόμοιο τρόπο;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε λέγοντας: «Κλείνοντας να πω ακόμα μία φορά πως σε ό,τι αφορά την Αρμενία θα πρέπει να εκφράσουμε με κάποιο τρόπο τη συμπαράστασή μας στον αρμενικό λαό. Η Αρμενία βρίσκεται σε πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν και υποκινητής είναι η Τουρκία. Και το ίδιο θα πάθουμε και εμείς. Χρειαζόμαστε φίλους να μας στηρίξουν. Και η Αρμενία είναι ένας λαός με την ίδια ιστορία με εμάς. Με διώξεις και γενοκτονίες. Ας τιμήσουμε τον αγώνα τους, γιατί αυτοί δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους σαν τους Αφγανούς. Έμειναν και πολεμούν υπέρ βωμών και εστιών. Υπάρχουν Αρμένιοι που φεύγουν από την Αμερική και επιστρέφουν στην Αρμενία για να πολεμήσουν. Ας τους τιμήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ