Microsoft – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος του παγκόσμιου Cloud – Τι είπε για το όφελος στην οικονομία

Ανακοινώσεις για τη μεγάλη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη στα 28 χρόνια παρουσίας της στη χώρα μας έκαναν ο πρόεδρος του ομίλου, Μπραντ Μμιθ και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, “η επένδυση θα έχει μεγάλα οφέλη”, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σμιθ στο Νταβός.

«Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου, στο Νταβός όταν είχα την ευκαιρία να πρωτογνωρίσω τον Μπραντ Σμιθ. Μέσα σε μόλις 9 μήνες φτάσαμε εδώ, σε μια πολυεπίπεδη επένδυση, χάρη στην οποία η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τώρα αποδεικνύεται ότι η ισχυρή βούληση της χώρας να προοδεύσει και η θέληση μιας υπερδύναμης της τεχνολογίας αποφέρει καρπούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι “οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό οικονομικό όφελος που μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν αποτιμηθεί η αξία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μάλιστα, θα υπάρξουν τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων και οι εκτάσεις βρέθηκαν στην Αττική.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι από το 2021 “ο επισκέπτης της Αρχαίας Ολυμπίας θα την βλέπει τρισδιάστατη μέσα από μια εφαρμογή. Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας. Με το ελληνικό cloud, ελληνικά δεδομένα και δεδομένα από την ευρύτερη περιοχή θα αποθηκεύονται εδώ στην Ελλάδα με ασφάλεια και με χαμηλότερο κόστος”.

Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι “ως πολίτης προσδοκώ φθηνότερες και πιο γρήγορες ψηφιακές υπηρεσίες. Ως πρωθυπουργός προσδοκώ περισσότερα. Τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιμένω να βοηθηθούν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Δεν αποδέχομαι αυτή την επένδυση μόνο ως ένα τεχνολογικό και οικονομικό άλμα. Είναι και ένα βήμα εκδημοκρατισμού”.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ