Μητσοτάκης: Έχει έρθει η σειρά της διπλωματίας – Το μήνυμα στην Τουρκία

«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι επίσης που ο φίλος υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μιλάμε από την 115 πτέρυγα μάχης στην πολεμικής μας αεροπορίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την διευρυμένη συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μας μαζί μας όμως με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός “στις συζητήσεις μας παραμένουν κυρίαρχα τα θέματα για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο” και προσέθεσε ότι “είναι μια περιοχή που δοκιμάστηκε από την επιθετικότητα της Τουρκίας, με προκλητικές ενέργειες εκτός Διεθνούς Δικαίου, με αχρείαστη, ακραία ρητορική και τακτικισμούς που δεν βεβαιώνουν την ειλικρίνεια της άλλης πλευράς, ενέργειες αντίθετες στις αξίες του δυτικού κόσμου, τις οποίες η Άγκυρα συνεχίζει και στα νερά της Κύπρου”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις με τέσσερις λέξεις στην αμερικανική αντιπροσωπεία λέγοντας «όχι σε μονομερείς ενέργειες» συμπληρώνοντας πως η ελληνική απάντηση είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Όπως είπε στη Μεσόγειο δεν πρέπει να σηκώνονται κύματα αντιπαλότητας και απειλών, αποτελεί άλλωστε περιοχή κλειδί για την παγκόσμια σταθερότητα, συνέχισε, και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τώρα πια έχει έρθει η σειρά της διπλωματίας.

«Ο κ. Πομπέο συμμερίζεται τις θέσεις μας και κατανοεί πως η ένταση μεταξύ δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ δεν ωφελεί κανέναν και πως το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι σταθερή πυξίδα για όλους μας» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ