Μητσοτάκης για Τουρκία: Έτοιμοι για διερευνητικές επαφές αν έχουμε απτά δείγματα γραφής – ΒΙΝΤΕΟ

“Στον Έβρο, τότε, η πρόκληση του μεταναστευτικού εκδηλωνόταν με τρόπο επιθετικό. Τώρα με διάσταση ανθρωπιστική εντοπίζεται στη θάλασσα και σε ένα ακριτικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό νησί, ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στη Μόρια έκανε λόγο για θλιβερά γεγονότα, προσθέτοντας πως «ευτυχώς απετράπησαν απώλειες, τραυματισμοί».

«Εκατοντάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν απομακρυνθεί από το νησί. Οργανώθηκε ήδη προσωρινό κέντρο υποδοχής με συνθήκες καλύτερες από αυτές που επικρατούσαν στη Μόρια» σημείωσε και τόνισε:

«Η αυστηρή φύλαξη των συνόρων θα συνεχιστεί και στον Έβρο και στη θάλασσα. Η Ευρώπη σηκώνει δυσβάσταχτο βάρος του κοινού μας προβλήματος. Ώρα η ευρωπαϊκή συμπαράσταση να μεταφραστεί σε χειροπιαστή αλληλεγγύη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Πρωθυπουργός είπε ότι “η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα, πριν αλλά και μετά τη σύνοδο κορυφής, να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα αποκλιμάκωσης της κρίσης. Εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα διερευνητικές επαφές σχετικά με το μοναδικό ζήτημα που έχουμε να συζητήσουμε, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ