Μητσοτάκης: Η Μόρια κάηκε από “υπερδραστήριους” μετανάστες που θέλησαν να εκβιάσουν την κυβέρνηση

“Η Μόρια κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσουν ενδεχομένως την κυβέρνηση, καίγοντας το ΚΥΤ και απαιτώντας την άμεση μετακίνησή τους από το νησί” τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, λέγοντας πως υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες.

“Αυτό που έγινε στην Μόρια -που είναι τραγωδία- πρέπει να το δούμε ως ευκαιρία. Πρώτον για να επαναδραστηριοποιηθεί η Ευρώπη στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και δεύτερον για τη δημιουργία ενός νέου ΚΥΤ που δεν θα κουβαλάει τα αρνητικά της Μόριας, η οποία είναι ταυτισμένη με την κακή διαχείριση του προσφυγικού” ανέφερε, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξει στη Λέσβο ένα μόνιμο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Ζήτησα από την ΕΕ στη διαχείριση του νέου ΚΥΤ να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη και εμπλοκή η Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση με ανθρωπιά έχει διαχειριστεί το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Χθες,όπως είπε, μίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ για το πώς η Γερμανία μπορεί να υποδεχθεί κάποιες οικογένειες που έχουν ήδη πάρει άσυλο. Τέλος ο Πρωθυπουργός επανέλαβε η ΕΕ δεν μπορεί να αποτύχει δεύτερη φορά στη διαχείριση των προσφύγων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ