• Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας χωρίς να ενημερώσει κανέναν

  3:44 μμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2020 3:44 μμ, Πέμπτη 10 Σεπ 2020

  Τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού στρέφει ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον διεθνή Τύπο, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι Αθήνα και Άγκυρα βρέθηκαν πολύ κοντά σε συμφωνία στην τριμερή του Βερολίνου, και μάλιστα συντάχθηκε σχετικό κείμενο, αλλά η Τουρκία τίναξε στον αέρα τη συμφωνία την τελευταία στιγμή.

  Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι "διεξάγει μυστική διπλωματία" και ότι "δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αλλά και χωρίς να ζητήσει, όπως θα όφειλε, καμία εξουσιοδότηση για να υπογράψει δεσμεύσεις".

  Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα "για το έγγραφο που υπέγραψε εν κρυπτώ με την Τουρκία και τους όρους στους οποίους η Ελλάδα δεσμεύθηκε".

  Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

  "Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα από το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι ο ίδιος υπέγραψε δεσμεύσεις για τη χώρα έναντι της Τουρκίας, σε ένα έγγραφο που μένει κρυφό μέχρι και σήμερα και ουδείς γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από τον διεθνή Τύπο για μείζονος σημασίας πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

  Από την ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, άλλωστε, έμαθαν, τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και οι πολίτες, ότι υπήρξαν οι εν λόγω συνομιλίες στο Βερολίνο με τη μεσολάβηση της Γερμανίας.

  Ενώ από το tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ, μάθαμε για συναίνεση του Πρωθυπουργού σε τεχνικές συνομιλίες με την Τουρκία, την ώρα που το Oruc Reis σαρώνει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

  Στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το ζήτημα πια δεν είναι ούτε η έλλειψη στρατηγικής, ούτε η έλλειψη συνεννόησης με την αντιπολίτευση.

  Ούτε καν οι εκ των υστέρων τραγελαφικές θεωρίες περί «θορύβων», «ανέμων» και «συνομιλιών που δεν είναι συνομιλίες».

  Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Διεξάγει μυστική διπλωματία και χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, φοβούμενος πάντα μην απογοητεύσει το κόμμα του και την εκλογική του πελατεία.

  Δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αλλά και χωρίς να ζητήσει, όπως θα όφειλε, καμία εξουσιοδότηση για να υπογράψει δεσμεύσεις. Ούτε από Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ούτε από τη Βουλή των Ελλήνων, ούτε καν από το υπουργικό του συμβούλιο.

  Έστω και τώρα λοιπόν, έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα για το έγγραφο που υπέγραψε εν κρυπτώ με την Τουρκία και τους όρους στους οποίους η Ελλάδα δεσμεύθηκε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα