Χρυσοχοΐδης για την πυρκαγιά στη Μόρια: Δεν υπάρχουν στοιχεία για σχέδιο – ΒΙΝΤΕΟ

«Για να πούμε ότι ήταν σχέδιο η πυρκαγιά στη Μόρια θα πρέπει να έχουμε στοιχεία ότι κάποιοι το επεξεργάστηκαν και το εκτέλεσαν, τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θέλησε να αναφερθεί μόνο στο «πραγματικό γεγονός», όπως είπε.

«Ας μείνουμε στο πραγματικό γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση 35 κρουσμάτων και τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους και στη συνέχεια αυτοί αντέδρασαν και προέβησαν σε αυτές τις πράξεις», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Όλα αυτά θα ερευνηθούν, θα αποδοθούν ευθύνες, θα γίνουν δικογραφίες».

Όσο για την «επόμενη μέρα», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πρώτον η δημόσια υγεία, δηλαδή να εντοπιστούν τα κρούσματα και οι επαφές τους, έτσι ώστε να μπουν σε καραντίνα.Το δεύτερο είναι η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και η ασφάλεια των προσφύγων των ίδιων. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι υπήρχε μία μεγάλη κινητοποίηση και δεν είχαμε κανένα θύμα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που πανηγύριζαν για τη φωτιά στη Μόρια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ