Μητσοτάκης: Επιθυμητά αλλά όχι εφικτά τα ολιγομελή τμήματα στα σχολεία – Τι είπε για τις διαδηλώσεις κατά της μάσκας

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. “Όλοι οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της επιστροφής στα θρανία, ειδικά εκεί που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Θέλω να θυμίσω ότι όταν πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία τον Μάιο, η αντιπολίτευση ήταν απέναντι, χωρίς να προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Εμείς επιμείναμε σε αυτή μας τη προσέγγιση, ανοίξαμε τα σχολεία, με άλλους κανόνες τότε και άλλους κανόνες τώρα. Θέλω να θυμίσω ότι τον Μάιο η γενικότερη χρήση της μάσκας δεν φαινόταν ως επιβεβλημένο μέτρο, τώρα είναι. Κι όμως δικαιωθήκαμε απόλυτα διότι δεν είχαμε ουσιαστικά κρούσματα στα σχολεία και τώρα τα σχολεία θα ξανανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, με το σχολικό κουδούνι να χτυπά στο ρυθμό των νέων υποδείξεων” είπε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος σε όσους μιλούν για ολιγομελή τμήματα, τόνισε: “Θα ήταν επιθυμητά τα ολιγομελή τμήματα, δεν υπάρχει αμφιβολία, το ερώτημα είναι αν είναι εφικτά. Αυτό θα απαιτούσε αίθουσες που σήμερα πολύ απλά δεν υπάρχουν. Και η λύση της διπλής βάρδιας, που εξετάσαμε, έχει πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Αναστάτωνε την οικογένεια, υποχρέωνε τον έναν γονιό να μείνει υποχρεωτικά στο σπίτι”.

“Το ζήτημα των σχολείων έχει μια έντονα ταξική διάσταση” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με μια μειοψηφία συνδικαλιστών αντί με τα συμφέροντα των πολλών.

“Οι ειδικοί μας είπαν να ανοίξουμε τα σχολεία με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες, δείχνοντας μια μεγαλύτερη κατανόηση για τα μικρότερα παιδιά. Είναι υπόδειξη των ειδικών” ανέφερε.

Σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας, είπε ότι γεννούν προβληματισμό και υπογράμμισε: “Τα ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία, η υποχρεωτικότητα των μέτρων είναι οριζόντια και καθολική και δεν χωρούν εκπτώσεις. Γι’ αυτό και θα ζητήσω από όλα τα κόμματα, τουλάχιστον τα βασικά πρωτόκολλα να τα στηρίξουν με το δικό τους τρόπο, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι μέσα από μια κριτική που μπορεί να ασκηθεί ουσιαστικά στηρίζονται ψεκασμένες θεωρίες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ