Κορονοϊός: Σε καραντίνα Γεωργιάδης, Πλακιωτάκης και Παπαθάνασης – Συναντήθηκαν με επενδυτή που βγήκε θετικός

Σε καραντίνα βρίσκονται, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, καθώς σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι δύο υπουργοί επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντάται με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Λίγα λεπτά πριν από την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν για το θέμα. Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο αναχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους, έως ότου -σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ- διαγνωστούν αρνητικοί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκτός από τονΆδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Παπαθανάση, ακόμη ένας υπουργός της κυβέρνησης μπαίνει σε καραντίνα. Πρόκειται για τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, γνωστοποίησε ότι ήρθε σε επαφή με επενδυτή, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. “Για τις επόμενες μέρες, θα εργάζομαι από το σπίτι, αφού πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι επενδυτής που συνάντησα χθες, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ακολουθώ πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ” έγραψε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: “Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε σήμερα ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχε χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ένας εξ αυτών διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό COVID-19. Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο ο κ. Πλακιωτάκης βρίσκεται ήδη σε απομόνωση έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστεί αρνητικός”.Εκκένωση υπουργείων για απολύμανση

Παράλληλα, εκκενώθηκε το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα, προκειμένου να γίνει απολύμανση για τον κορονοϊό. Οι υπηρεσίες των υπουργείων θα επαναλειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ