Ο πιο επικίνδυνος μήνας όλων των εποχών στο Αιγαίο με οπλισμένα τουρκικά F-16

Του Χρήστου Μαζανίτη

Είθισται ο Αύγουστος να αποκαλείται ως ο μήνας ξεκούρασης ή ο μήνας με τα μπάνια του λαού. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβη φέτος. Η τουρκική προκλητικότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καταγράφοντας ακόμη ένα αρνητικό ιστορικό ρεκόρ. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία των τουρκικών προκλήσεων από αέρος, που παρουσιάζει σήμερα το enikos.gr, δείχνουν ότι ο μήνας που μας αφήνει δεν είναι απλά ο χειρότερος ιστορικά Αύγουστος αλλά και ο πιο επικίνδυνος μήνας όλων των εποχών, με την αποστολή του μεγαλύτερου αριθμού οπλισμένων μαχητικών από ποτέ. Δεν είναι μόνο, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, ότι ο Αύγουστος φέτος (χωρίς να περιλαμβάνονται τα σημερινά στοιχεία) καταρρίπτει κάθε ιστορικό προηγούμενο σε παραβιάσεις, φτάνοντας τις 369, όσο επίσης κι ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αλλάξει φιλοσοφία αντιμετώπισης των «απέναντι» προχωρώντας σε συνολικά 41 εμπλοκές, τις περισσότερες από κάθε άλλο Αύγουστο της περασμένης 5ετίας.

Ως σημείο αναφοράς της τουρκικής προκλητικότητας χρησιμοποιείται στα στοιχεία το έτος 2017, οπότε και άρχισε – την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος – ο Ερντογάν να επενδύει με γεωμετρική πρόοδο στην πολιτική των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι απλά ο παρών είναι ο χειρότερος Αύγουστος όλων των εποχών, αλλά κι ο μήνας που καταρρίφθηκε κάθε ιστορικό ρεκόρ αποστολής οπλισμένων μαχητικών στο Αιγαίο. Τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr δείχνουν ότι κάθε μέρα που περνάει οι Τούρκοι φλερτάρουν με την πρόκληση ατυχήματος στο Αιγαίο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ