Κοντοζαμάνης: Περίπου στα μέσα Οκτωβρίου ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει και εφέτος κανονικά και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να « χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι χαμηλότερη, καθώς «τα μέτρα που λαμβάνονται για covid- 19 έχουν αποτέλεσμα και στην γρίπη, η οποία θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ