Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης φέρνει ένα αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση ανέφερε ότι εκείνο που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση σήμερα, ένα μήνα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένα νέο πιθανό κύμα εξάπλωσης της πανδημίας. Η κυβέρνηση, αντί να δίνει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης, φέρνει ένα αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου που προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα που πανηγύριζαν για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, διερωτήθηκε: “Από τα ποσά αυτά είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για τη δημιουργία νέων σχολείων, ιδιαίτερα νηπιαγωγείων, για να μη στεγάζονται τα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες και κοντέινερ; Χωράνε στο στενό κορσέ της χρηματοδότησης της ΕΕ δαπάνες για νέους διορισμούς εκπαιδευτικών;” και τόνισε: “Δεν έχουμε αυταπάτες για το ποιος θα ξεκοκκαλίσει για ακόμα μια φορά αυτά τα πακέτα… Μόνο η σύγκρουση με τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ είναι ο δρόμος για να μην πληρώσει ο λαός τη νέα κρίση και να περάσει σε κοινωνική αντεπίθεση για την ίδια τη ζωή του”.

Σημειώνοντας ότι αυτό το σχέδιο νόμου αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία, επισήμανε ότι διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας, καθώς στο όνομα της ελευθερίας στην άσκηση του επιχειρείν στην ιδιωτική εκπαίδευση, της αυτονομίας και ευελιξίας στους εργοδότες εκείνο που εννοείται είναι η απόλυτη ελευθερία των σχολαρχών να εκμεταλλεύονται όπως θέλουν τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί ελεύθερες απολύσεις χωρίς έλεγχο.

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την απαίτηση του ΚΚΕ για απόσυρση του σχεδίου νόμου και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τα κόμματα που συνεχώς κουτσουρεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ