Επίσημη ένταξη της ΤΠΚ 6 “Καραθανάσης” στο Πολεμικό Ναυτικό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την Τρίτη το πρωί στον ναύσταθμο Αμφιάλης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ένταξη και τελετή ονοματοδοσίας της ΤΠΚ 6 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η 6η πυραυλάκατος κλάσης «Ρουσσέν», τύπου Super Vita, εντάσσεται στην δύναμη του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από αρκετές παλινωδίες και με την ΤΠΚ 7 «Βλαχάκος» να βρίσκεται στο στάδιο ναυπήγησης, για το οποίο θα έχουμε σύντομα πλούσιο ρεπορτάζ στο enikos.gr.

Όπως έγινε γνωστό η τελετή ονοματοδοσίας του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων “Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00, στο ΝΣ/Αμφιάλη παρουσία μελών της οικογένειας του πεσόντα ήρωα των Ιμίων, μαζί με τους Βλαχάκο και Γιαλοψό, το ξημέρωμα της 31ης Αυγούστου 1996.

Πρόκειται για μία πολύτιμη προσθήκη στον Στόλο, που έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Πολεμικό Ναυτικό να αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα. Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ