Λοβέρδος στον Realfm 97,8 για υπόθεση Καλογρίτσα: Υπάρχουν αποδεικτικά έγγραφα για όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

“Κάποιος ήθελε να καλύψει το σκάνδαλο, ναι υπάρχει κάποιος, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Γιατί επί τέσσερα χρόνια ερευνών, από το 2016, αντί να ασχοληθούν με τα θέματα των σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ασχολήθηκαν με τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και ήρθε το πόρισμα των ΗΠΑ να τους ραπίσει. Γιατί κατέδειξε αθέμιτες πρακτικές στον χώρο των νοσοκομείων, και με αυτές δεν ασχολήθηκαν καθόλου, γιατί τους ενδιέφερε να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, να διώξουν 10 πολιτικούς αντιπάλους μέχρι θανάτου, γιατί αυτά που πήγαν να φορτώσουν στις πλάτες μας ήταν θανατηφόρα, και να αφήσουν απ’έξω εκεί που η Ελλάδα θα μπορούσε να βγάλει κάποια χρήματα ως αποζημίωση από την εταιρεία αυτή όπως έκαναν οι ΗΠΑ” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Realfm 97,8.

“Όταν με απειλούσαν και προσπαθούσαν να με εξευτελίσουν, γιατί δεν τους πέρασε, ήμουν εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στο εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής και φυσικά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ούτε μία φορά δεν μετέφερα εκεί τις αντιπαραθέσεις που είχαμε σε άλλα πεδία. Ασκήσαμε τα καθήκοντά μας με βάση τον όρκο μας, το ίδιο θα γίνει και τώρα” τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα-Παππά ανέφερε ότι “δεν έχω μιλήσει καθόλου για αυτό ως δικηγόρος. Ξέρω το θέμα όσο λίγοι, το παρακολουθώ εδώ και 14 μήνες όπου με τίμησε ο πολίτης αυτός με την εντολή να έχω την ευθύνη των υποθέσεων αυτών. Η τακτική μου ως δικηγόρος είναι ότι αποφεύγω να μιλώ δημόσια για τις υποθέσεις μου. Εδώ όμως έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα, έχει απασχολήσει πολύ και όφειλα κάποια στιγμή να πω μια φράση. Ξέρω το θέμα, το συναρτώ με την περίοδο 2015-2016, και με τις διαδικασίες των τηλεοπτικών αδειών γιατί περί αυτού πρόκειται. Το 2015-2016 ήθελαν πίσω από τις αοριστίες που έλεγαν με συκοφαντικό σκοπό εναντίον των άλλων πολιτικών κομμάτων, ήθελαν μεταξύ των τεσσάρων αδειών που έγιναν, γιατί θυμάστε εκείνο το κωμικό περί του Ινστιτούτου Φλωρεντίας, και από τις τέσσερις η μία θα ήταν δικιά τους, χωρίς όμως τα λεφτά τους. Με έναν άνθρωπο που θα έβαζαν μπροστά και κάποιους από πίσω που θα έδιναν τα χρήματα. Μια τέτοια περίπτωση λοιπόν ήρθα να χειριστώ και προσπάθησα να είναι έξω οι χειρισμοί μου από την δημοσιότητα. Εγώ στο δικαστήριο πριν από 15 ημέρες προσπάθησα να μην πάμε και έχω τα δικόγραφά μου που το επιβεβαιώνουν αυτό. Δεν ήθελα να γίνει αυτός ο θόρυβος και μάλιστα είχα εξηγήσει και στον πελάτη μου τι ακριβώς κινδύνους εγκυμονεί μια τέτοια δικαστική διαμάχη. Στο δικαστήριο ήταν ένα κανάλι μέσα, ήταν ένας δημοσιογράφος μέσα. Άκουσε, ούτε έχω δυνατότητα να του πω μην λες κάτι για αυτά που άκουσες. Ούτε δικαίωμα είχα ούτε θα το τολμούσα ποτέ. Και έγινε ο θόρυβος που έγινε. Αυτός ο θόρυβος είναι η αρχή. Για ότι ακούστηκε εκεί υπάρχουν έγγραφα, για ό,τι ακούστηκε. Και για ό,τι ακούστηκε αλλά δεν μεταδόθηκε, επίσης υπάρχουν έγγραφα. Είμαστε στην πρώτη φάση αυτής της ιστορίας. Η δεύτερη και η τρίτη θα ακολουθήσουν, αλλά θα ακολουθήσουν μόνο ενώπιον δημοσίων αρχών, όχι ενώπιον των μίντια. Όταν υπάρξει η δεύτερη αντιπαράθεση με δικαστικό ή διοικητικό περιεχόμενο εκεί θα ακουστούν και τα υπόλοιπα. Για ό,τι όμως έχει ειπωθεί από την πλευρά μας στο δικαστήριο υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, ένα μέρος των οποίων έχει κατατεθεί και τα υπόλοιπα θα κατατεθούν έγκαιρα. Δεν υπάρχει τίποτα που έχει να κάνει με ισχυρισμό του πελάτη μου που να μην αποδεικνύεται”.

“Αν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ακουστεί κάτι για οποιονδήποτε υπουργό, είναι καταφανές ότι ο αρμόδιος που ασκεί τα χρέη του υπαλλήλου που κάνει προκαταρκτική εξέταση, δικαστές είναι αυτοί, θα στείλει τον φάκελο δια του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ