Κυρανάκης στον Realfm 97,8 για ηχητικό Μιωνή: Γελοίες οι εξηγήσεις του κ. Παππά

“Όλη αυτή η ιστορία με έχει ταρακουνήσει πάρα πολύ. Παρότι τους τελευταίους πολλούς μήνες στην Προανακριτική επιτροπή έχουμε ακούσει από τις καταθέσεις πάρα πολύ άσχημα πράγματα. Αυτά που ακούμε στο περιεχόμενο της ηχογράφησης είναι πολύ χειρότερα, διότι περιγράφεται και η ελληνική Δικαιοσύνη και η προηγούμενη κυβέρνηση ως ένα μαγαζί το οποίο έκανε δουλειές και έβγαζε πολλά λεφτά και ότι το μόνο που ενόχλησε τον κ. Παππά είναι ότι οι δύο ατζέντες των δύο μαγαζιών δεν ήταν ευθυγραμμισμένες. Άρα θα ήταν εντάξει για τον κ. Παππά, για τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν οι δύο ατζέντες και ο τρόπος με τον οποίο έβγαιναν τα χρήματα ήταν προς τον ίδιο σκοπό, προς την ίδια κατεύθυνση”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στο ηχητικό Μιωνή.

“Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Νομίζω ότι το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο κ. Μιωνή. Ο κ. Μιωνή είναι ο εντολέας του κ. Παπασταύρου, για τα κεφάλαια του οποίου διώχθηκε ο κ. Παπασταύρου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δήθεν σκάνδαλο για το οποίο αθωώθηκε και δεν ακούστηκε ποτέ ούτε μία συγγνώμη. Εδώ έχουμε τον κ. Παππά να του φέρεται περίπου ως κολλητός, να υπάρχει μία απίστευτη οικειότητα σε μία συνάντηση η οποία κατά τα λεγόμενα του έγινε για διπλωματικούς λόγους, δεν ακούμε καθόλου διπλωματική γλώσσα σε αυτή τη συνάντηση και άρα κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ο κ. Παππάς λέγοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μεμπτό. Έχω μία ερμηνεία ακούγοντας τις εξηγήσεις που έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες και είναι η εξής. Η ερμηνεία που δίνω στις γελοίες εξηγήσεις του κ. Παππά ότι δήθεν ‘εννοούσα ως μαγαζί που έβγαζε λεφτά τη συμμορία του κ. Μιωνή’, είναι προφανέστατα γελοία. Αλλά, καλά κάνει από νομικής πλευράς ο κ. Παππάς και αυτογελοιοποιείται διότι αν αποδειχθεί ότι γνώριζε, θα είχε και ο ίδιος ποινικές ευθύνες. Προτιμά την πολιτική αυτογελοιοποίηση για να μην έχει ποινικές ευθύνες και να τα ρίξει όλα στον κ. Παπαγγελόπουλο”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε:

“Πρέπει να υπάρχει συναίνεση στα μεγάλα θέματα και για αυτό απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι κανένα κόμμα στην ελληνική βουλή δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές που αντιμετωπίζουν την ελληνική δικαιοσύνη ως μαγαζί. Να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ότι θέλουμε μία καθαρή, πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ας στείλουμε όλοι μαζί, συναινετικά τα κόμματα ένα μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε τέτοιες πρακτικές και να διαγράψει άμεσα ο κ. Τσίπρας, τον κ. Παππά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ