Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα – Αυξημένη επαγρύπνηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή νοτίως της Κρήτης

Του Πάρι Καρβουνόπουλου,

Eπτά φρεγάτες, μία κορβέτα και ένα πετρελαιοφόρο… Αυτή είναι η «σύνθεση» της τουρκικής ναυτικής αρμάδας που πλέει διαρκώς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Η Τουρκία κάνει «προβολή ισχύος» στη Μεσόγειο, εκμεταλλευόμενη την ανοχή Ευρωπαίων και Αμερικανών. Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να ανησυχούν ιδιαίτερα την Αθήνα, η οποία μπορεί να ελπίζει σε διπλωματικές λύσεις, αλλά γνωρίζει ότι το ενδεχόμενο της χρήσης στρατιωτικών μέσων έναντι της τουρκικής επιθετικότητας δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί.

Ανησυχητική είναι και η επιλογή της Άγκυρας να «κόψει» τις όποιες επικοινωνίες υπήρχαν με την ελληνική πλευρά. Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «έχουν μειωθεί ή δεν υπάρχουν καθόλου δίαυλοι επικοινωνίας και σε πολιτικό επίπεδο, αλλά ακόμη και σε αυτό που λέμε “επικοινωνία σε επίπεδο πολιτών”. Αυτές οι επικοινωνίες έχουν κοπεί κι αυτό είναι κακό».

Η επιλογή αυτή από την Άγκυρα είναι ένα ακόμη σημάδι που δείχνει ότι οι «απέναντι» έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και έχουν επιλέξει τον δρόμο της έντασης. Το πού θα καταλήξει αυτός ο δρόμος δεν είναι καθόλου βέβαιο. Και για την Τουρκία.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ