Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καταψηφίζει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο

“Το ΚΚΕ καταψηφίζει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σας δυσκολέψουμε για το καλό των μαθητών και των φοιτητών, της Ελλάδας, της κοινωνίας, για να ανοίξει ο δρόμος για να έχει κάθε νέος και νέα την εκπαίδευση που τους αξίζει”, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας.

“Φέρατε ένα νομοσχέδιο προς διαβούλευση μέσα στην πανδημία με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα στον κόσμο της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους φοιτητές, να συζητήσουν, να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις. Φυσικά, η κύρια Υπουργός είπε ότι εν μέσω πανδημίας ο κόσμος μπορούσε να τοποθετηθεί μέσω της διαβούλευσης. Η διαβούλευση έγινε. Τι συμπέρασμα βγάλατε κύριοι της κυβέρνησης;”

Έκανε λόγο για μια καλοπαιγμένη παράσταση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με μοιρασμένους ρόλους και το γνωστό σενάριο «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Και αναρωτήθηκε για ποιους λόγους ο κόσμος της εκπαίδευσης να ευχαριστήσει την ΝΔ που θέλει κάμερες στο σχολικό μάθημα, αυξάνει το ανώτατο όριο των μαθητών στις αίθουσες και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, έχει μικρά παιδιά σε κοντέινερ και δεν κάνει μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε δεν πρέπει να περιμένει ευχαριστώ που άνοιξε την όρεξη στη ΝΔ για το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο με το νόμο Γαβρόγλου, που χαρακτήρισε λαϊκιστικό το αίτημα για 30.000 προσλήψεις που το ολοήμερο σχολείο δεν λειτουργεί. Για την «αξιολόγηση» και για το επιχείρημα ότι επιδιώκει την αναβάθμιση έφερε το παράδειγμα των ΗΠΑ που έχει απόφοιτους που δεν γνωρίζουν Ιστορία και Γεωγραφία και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με σύγχρονα βιβλία της αντικειμενικής πραγματικότητας. Για τις δεξιότητες σημείωσε ότι δείχνουν την αντιδραστικότητα του συστήματος που θέλει να βγάλει έναν εργαζόμενο αποδοτικό και εκμεταλλεύσιμο, πιο φτηνό. Αναφερόμενος στην εισαγωγή των Αγγλικών στα Νηπιαγωγεία σημείωσε ότι άλλες είναι οι προχειρότητες όπως οι χώροι άθλησης, οι σχολικοί κήποι και τα εργαστήρια. Χαρακτήρισε αντιπαιδαγωγικό μέτρο την τράπεζα θεμάτων και ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να γίνει η εξεταστική των φοιτητών και με την παραχώρηση συνεδριακών κέντρων.

Φυσικά υπουργοί Παιδείας θα αλλάζουνε, όπως και οι κυβερνήσεις, αλλά στα συρτάρια μένουν οι ανεξόφλητες πολιτικές επιταγές που αφήνει ο ένας στον άλλον. Γι’ αυτό και έχει σημασία και θα κάνουμε το πάν για να σας δυσκολέψουμε. Για το καλό των παιδιών, των μαθητών, των φοιτητών, των οικογενειών τους, για το καλό της Ελλάδας και της κοινωνίας συνολικά.Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία που θα εγγυάται πραγματικά ότι κάθε νέα και νέος θα έχει την εκπαίδευση που του αξίζει.Και σταματήστε να κουνάτε το δάχτυλο στα παιδιά του λαού μας, να τους κατηγορείτε για “τεμπελιά” για ήσσονα προσπάθεια, εσείς και οι δήθεν άριστοι που κάνουν εδώ που τα λέμε μεταξύ μας και που είναι γνωστό και μαζικές αντιγραφές.Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι γονείς τους, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να σπουδάζεις και να πρέπει να δουλέψεις για να ζήσεις.Ναι. Μέσα στην καταχνιά που οικοδομείτε, το δίλημμα για τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας για να μπορεί να αναπνεύσει είναι ένα:Σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, καπιταλιστική βαρβαρότητα δηλαδή ή Παιδεία των ίσων και των πολλών, μια νέα κοινωνία, η σοσιαλιστική κοινωνία;Ουσιαστικά δυο δρόμοι διαφορετικοί που παλεύουν: Παράσιτα απ’ τη μια, πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου απ’ την άλλη.Τελικά θα θριαμβεύσει το δίκιο, είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, η πραγματική μόρφωση και η ζωή” κατέληξε. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ