Κεραμέως: Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη του νέου σχολικού έτους – Τι είπε για τα ολοήμερα σχολεία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία, άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία, προς το παρόν όμως, σημασία έχει να λειτουργούν κανονικά τα πρωινά τμήματα.

Εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εκπαιδευτικούς που φροντίζουν να τηρούνται όλα τα μέτρα για να νιώθουν ασφαλείς τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους. Mε ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων μέχρι και τις 9 Ιουλίου. Από τις 6 Ιουνίου οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ κινούνται στη γενικότερη λογική της σταδιακής και προσεκτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων και αφορούν δύο σημεία:

α) η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. (από ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος) και β) για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις που ισχύουν ήδη, δηλαδή, μεταξύ άλλων, 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας και φυσικός αερισμός του χώρου. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε σημαντική δωρεά από την εκκλησία της Ελλάδος στο εθνικό σύστημα υγείας. Πρόκειται για 10 μόνιτορ για εντατικές μονάδες θεραπείας στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ