Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Εισβολή στον Έβρο δεν υπήρξε, ούτε και θα μπορούσε να υπάρξει

“Ούτε εισβολή υπήρξε σε πάτριο έδαφος, ούτε και θα μπορούσε να υπάρξει, ούτε κανένα πόλεμο κάναμε με την Τουρκία για να τους διώξουμε. Ο φράχτης δεν μπορεί να μπει σε αυτό το κομμάτι, αφού από τον χειμώνα θα είναι κάτω από το νερό. Ο φράχτης δημιουργείται και εξακολουθεί να δημιουργείται, σε κάθε περίπτωση ο φράχτης δεν θα μπορούσε ποτέ να χτιστεί πάνω σε κάτι που τον χειμώνα θα είναι κάτω από το νερό, άρα δεν μιλάμε για αυτό το κομμάτι. Ο φράχτης χτίζεται και το διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο έγινε η σύγχυση ότι έγινε δήθεν για την υποτιθέμενη εισβολή, αφορά στον φράχτη. Ο φράχτης γίνεται επί του ελληνικού εδάφους. Υπήρξε μία διαμαρτυρία των Τούρκων για τον φράχτη και έγινε διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών το δικό μας προς τους Τούρκους για τη δική τους διαμαρτυρία για τον φράχτη. Δεν έγινε καμία εισβολή, ούτε κανένα διάβημα περί εισβολής”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση του τουρισμού και στα ξενοδοχεία ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Ένας στόχος είναι να ανοίξει ξανά ο τουρισμός και να πάρει μπρος η οικονομία μας, ένας δεύτερος στόχος είναι αυτό να γίνει χωρίς να ρισκάρουμε μία νέα επιδημία στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω ότι αυτοί οι δύο στόχοι σε ορισμένα σημεία συγκρούονται, θα πρέπει όμως με έξυπνο τρόπο και με καλή διάθεση να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε κάθε λογική πρόταση που οι ειδικοί μετά θα την ελέγξουν και θα πουν ότι αυτό στέκει και δεν θέτει σε κίνδυνο το θέμα της υγείας και θα την προχωρήσουμε, δεν έχουμε καμία διάθεση να το παίξουμε παντογνώστες. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που βγάλαμε έγιναν σε συνεργασία με τους ειδικούς και έγιναν για να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα αυτούς τους δύο στόχους”.

“Ακόμα κρατήσεις δεν υπάρχουν. Προσωπικά αυτό με ανησυχεί, αλλά όχι υπερβολικά, υπό την έννοια ότι θα ήταν και δύσκολο κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο του εξωτερικού να κάνει κρατήσεις όταν ακόμα δεν ξέρουν αν θα έχουν αεροπορικές γραμμές, εάν θα ανοίξουν τα σύνορα οι δικές τους χώρες. Υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία παγκοσμίως για να δουλέψει ομαλά η τουριστική βιομηχανία. Προσωπικά πιστεύω ότι αναπόφευκτα λόγω της καλή φήμης που απέκτησε η Ελλάδα, δεν μπορεί αυτοί που τελικά θα θελήσουν να ταξιδέψουν να μην έχουν ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες τη δική μας χώρα… Εγώ καλώ τους ξενοδόχους πάρα τις αμφιβολίες τους να ανοίξουν και θα δουν ότι δεν θα έχουμε πέσει έξω”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ