Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το άνοιγμα των δημοτικών – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα της Γ’ λυκείου και μια εβδομάδα από το άνοιγμα των υπόλοιπων τάξεων του λυκείου και των τάξεων του γυμνασίου.

Ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων, τρία το Σάββατο, δίνει το δικαίωμα στους επιστήμονες να εισηγηθούν το άνοιγμα των δημοτικών. Πιθανότατα τα δημοτικά θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας μάλιστα έχει κάνει τις πρώτες προετοιμασίες ώστε όταν δώσει το «πράσινο φως» ο πρωθυπουργός να ανακοινωθεί ο τρόπος επιστροφής των παιδιών των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα μεταφέρει το απόγευμα της Κυριακής την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, ενώ τη Δευτέρα η απόφαση θα ανακοινωθεί, καθώς θεωρείται ότι είναι οι κατάλληλες οι συνθήκες.

«Υγειονομικά το άνοιγμα των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σχολείων είναι ασφαλές» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, εκτιμώντας ότι είναι και «παιδαγωγικά σωστό».

«Τα σχολείο δεν μπορούν να μένουν κλειστά. Η καλύτερη εποχή είναι τώρα για να ανοίξουν» εκτίμησε και ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Πηγή: skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ