Γεννηματά στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση έρχεται με μέτρα καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά

“Δυστυχώς η κυβέρνηση έρχεται με μέτρα καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά. Έχουμε μιλήσει διεξοδικά για το ενδιάμεσο πρόγραμμά μας, για το πώς θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός και συνολικότερα σημαντικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας για να κρατήσουμε τώρα ζωντανή την παραγωγική βάση της χώρας, γιατί αν τώρα καταρρεύσουν το κόστος της ανόρθωσης θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ευκολότερο να μαζέψουμε ότι μπορούμε, να το σταθεροποιήσουμε τώρα παρά να χτίζουμε μετά πάνω σε ερείπια”, είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για την επιδότηση εργασίας, απολύτως κοστολογημένη. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί. Η επιδότηση εργασίας έτσι όπως την προτείνει η κυβέρνηση συνοδεύεται από μείωση αποδοχών των εργαζομένων περίπου κατά 20% και συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αυτό θεωρούμε εμείς ότι είναι πραγματικά σε βάρος των εργαζομένων. Έρχεται να καθιερώσει μέσα από την κρίση της πανδημίας τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές. Στην πραγματικότητα το κόστος αυτής της κρίσης μεταβιβάζεται στους εργαζόμενους και μάλιστα με διπλό τρόπο”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

“Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι το ύψος της ύφεσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα μπορέσουμε να σώσουμε από τον τουρισμό φέτος. Αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση δεν επαρκούν, δεν δίνουν κίνητρα για να ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις, να μπορέσουμε να έχουμε έσοδα και να υπάρξουν και θέσεις εργασίας, να διασωθούν κάποιες θέσεις εργασίας. Εμείς θέλαμε γενναία μέτρα για τον τουρισμό, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου”.

“Είναι φανερό πριν ακόμα από τις τελευταίες εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Γιατί ενοχλούμε και φαίνεται πως ενοχλούμε πολύ. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Στοχοποιείται η παράταξη μας και στο πλαίσιο αυτό βάλλομαι και εγώ προσωπικά. Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους. Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν από σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και μένα. Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως φτηνά και σεξιστικά. .Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κα Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Όλα αυτά τα 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια. Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται σε βάρος και πολλών άλλων γυναικών στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική αλλά στις επιχειρήσεις , στους χώρους δουλειάς. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε και στην πολιτική ζωή πρέπει όλοι να αποδεχθούν επιτέλους ότι μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος της. Και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτού του είδους τις τοποθετήσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις. Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία. Αλλά προφανώς δεν ήταν εκεί το θέμα” υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ