Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς μου ζήτησε βοήθεια – Θα επιδιώξω να γίνω Τζένγκις Χαν

“Το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε αυτούς που με κατηγορούν ανήθικα πλέον είναι η αλλοίωση της πραγματικότητας και η διαστροφή της αλήθειας” δήλωσε στο OPEN ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σχέση με την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του. Όπως είπε στην υπόθεση της Novartis “δεν υπάρχει καμία σκευωρία, παρά μόνο προσπάθεια να ξεπλύνουν το σκάνδαλο”.

Αναφερόμενος στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στο OPEN, σχολίασε: “Είναι έκδηλος ο πανικός του Γεωργιάδη και της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε σε ένα συμφωνητικό του Φιλιππάκη με τον Μιωνή που είπε ότι είμαι εγγυητής. Σ’ αυτό το συμφωνητικό δεν είμαι εγγυητής. Ο κ. Γεωργιάδης μέχρι τώρα με διασκέδαζε. Αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα θυμώσω”.

Σε σχέση με τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε: “Προσπαθούν να πουν ότι άδειασα τον κ. Παππά. Γιατί να τον αδειάσω; Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο κ. Παππάς, ούτε εγώ έχω να πω κάτι εις βάρος του. Ο κ. Παππάς την πρωτοβουλία που ανέλαβε μια ή δύο φορές, την ανέλαβε, όπως αποδεικνύεται, έπειτα από τηλεφώνημα του Νετανιάχου, και αυτό το επιβεβαίωσε και η ισραηλινή πρεσβεία, λέγοντας ότι δεν σχολιάζει τα διπλωματικά κανάλια των δύο χωρών. Αν ο κ. Παππάς παρενέβη στην ιστορία μετά από τηλεφώνημα του Νετανιάχου για λόγους εθνικούς, να μας πει ο κ. Σαμαράς γιατί παρενέβη; Τον είχε καλέσει κι αυτόν ο Νετανιάχου ή προστάτευε τα συμφέροντα του Παπασταύρου και του Μιωνή;Γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά.”

Στη συνέχεια είπε ότι τον είχε πάρει τηλέφωνο ο Αντώνης Σαμαράς και του ζήτησε να τον βοηθήσει για τον Παπασταύρου και τον Μιωνή. Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε, εάν δηλαδή ο κ. Σαμαράς ήθελε ραντεβού για να ζητήσει χάρη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απάντησε: “Βεβαίως. Για τον Παπασταύρου και τον Μιωνή μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος, του πήρε 45 μέρες. Έχουμε την προκαταρκτική και θα απαντήσω θεσμικά σε όλα. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα στο σπίτι του, μόνο που λέει ότι πήγα από μόνος μου για να προστατεύσω εγώ τον Παπασταύρου. Γιατί τον ξέρω, συνεργάτης μου είναι;”

Τέλος, ανέφερε ότι “τον ξέχασαν τον Ρασπούτιν γιατί δεν υπάρχει Ρασπούτιν. Τους λέω όμως ότι μολονότι είναι πιο εύηχο το όνομα Ρασπούτιν, εγώ θα επιδιώξω να γίνω Τζένγκις Χαν, οργή του Θεού. Κι επίσης εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι Ρασπούτιν για ακόμη έναν λόγο. Γιατί εγώ εκείνη την εποχή θα ήμουν με τους μπολσεβίκους, όχι με το τσαρικό περιβάλλον”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ