ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Αντίστροφη μέτρηση για την Πυραυλάκατο Νο 6 του Πολεμικού Ναυτικού – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους των εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον των ναυπηγείων, αφού εδώ και χρόνια ζουν είτε απλήρωτοι είτε με έναντι βάζοντας πλάτη να τα κρατήσουν ανοιχτά. Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και με τα χρήματα να τα βλέπουν με το κυάλι, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων έριξαν στο νερό την Πυραυλάκατο τύπου Super Vita, ΤΠΚ 6 P78, με το Πολεμικό Ναυτικό να ξεκινά τις δοκιμές μέχρι την τελική του παραλαβή. Όπως είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr, από τον περασμένο Φεβρουάριο, με πρωτοβουλίες του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας έτρεχαν οι διαδικασίες για την παραλαβή της ΤΠΚ 6. Όμως, οι διαφορές που υπάρχουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ναυπηγείων αλλά και η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, έφερε νέες καθυστερήσεις, οι οποίες ξεπεράστηκαν χάρις στις θυσίες κυρίως των ίδιων των εργαζομένων.

Η ΤΠΚ 6, είχε καθελκυστεί τον Ιούλιο του 2018 και τώρα παραδίδεται αξιόπλοη στο Πολεμικό Ναυτικό, που αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές, πριν την επίσημη παραλαβή με τα οπλικά συστήματα, όταν αυτά θα έχουν τοποθετηθεί στο σύνολό τους, όπως βλέπετε και στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το enikos.gr.

Μετά την δέσμευση του υπ. Εθνικής Άμυνας, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν με πυρετώδεις ρυθμούς την κατασκευή της «ΤΠΚ 7»

Ταυτόχρονα, στην αποκλειστική φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό οι εργασίες κατασκευής της ΤΠΚ 7. Το υπ. Εθνικής άμυνας υπέγραψε νέα σύμβαση ώστε να ξεκινήσουν να ξαναπληρώνονται οι εργαζόμενοι, που είχαν βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από τις οικογενειακές τους ανάγκες. Έτσι και αυτοί θα δουλέψουν με περισσότερη όρεξη για την ολοκλήρωση της κατασκευής και της 7ης ΤΠΚ στους επόμενους μήνες. Αυτό που μένει είναι να τελειώσει οριστικά η ταλαιπωρία τους και να σταματήσουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας να λειτουργούν μόνο από το φιλότιμό τους.

Αυτό που ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε στους εργαζόμενους της Ελευσίνας είναι ότι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος επενδυτής που υπάρχει είναι η ΟΝΕΧ, που έχει τα ναυπηγεία Σύρου, τα οποία κατάφερε μέσα σε 17 μήνες από την πλήρη απαξίωση όχι μόνο να τα ξαναζωντανέψει αλλά να τα βάλει σε τροχιά κερδοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΝΕΧ έχει καταθέσει πρόγραμμα εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας και τυγχάνει της πλήρους στήριξης τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο από την ΤΠΚ, που ήδη βρίσκεται ολοκληρωμένη στο νερό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ