Κορονοϊός-Τσιάρας: Ζητεί την έκδοση αποφάσεων κατά τη διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων

Της Άννας Κανδύλη

Να προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων κατά τη διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων που αναμένεται να παραταθεί έως μετά το Πάσχα, ζήτησε από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο με την ισχύουσα Κοινή υπουργική απόφαση μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, όσο και την νέα που αναμένεται, η δημοσίευση των αποφάσεων είναι μεταξύ των εξαιρέσεων της αναστολής.

Στόχος της εν λόγω παρότρυνσης είναι η αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς όπως σημειώνεται από κύκλους του Υπουργείου θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους πως δεν πρόκειται για περίοδο διακοπών των δικαστών. Συνεπώς οι δικαστηριακές εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς να διακινδυνεύεται η δημόσια υγεία, πρέπει να προχωρούν κανονικά.

Τηλεδιασκέψεις στο ΣτΕ

Την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιου Ράντου,ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις επί υποθέσεων οι οποίες έχουν συζητηθεί πριν επιβληθούν οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Ο κ. Ράντος μάλιστα συμμετείχε στις δοκιμαστικές τηλεδιασκέψεις που έγιναν με την υποστήριξη του τεχνικού-ηλεκτρονικού τμήματος του ΣτΕ.

Έως τώρα έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις στο Β΄ και Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ